SİYAH TELEFON 24 HAZİRAN’DA SİNEMALARDA

Telefon çalışmıyor ama çalıyor.

Yönetmen Scott Derrickson, korku köklerine geri dönüyor ve türün önde gelen markası Blumhouse ile yepyeni bir korku gerilim filminde yeniden ortak oluyor.

Finney Shaw, 13 yaşında utangaç ama zeki bir çocuktur ve sadist bir katil tarafından kaçırılıp, çığlık atmanın pek işe yaramadığı ses geçirmez bir bodruma kapatılır. Duvarda bağlantısı olmayan bir telefon çalmaya başladığında Finney, katilinin önceki kurbanlarının seslerini duyabildiğini fark eder. Kendi başlarına gelenlerin, Finney’nin başına gelmemesi konusunda kesin kararlıdırlar.

Kariyerinin en dehşet verici rolünde dört Akademi® adaylığı bulunan Ethan Hawk ve ilk rolünü canlandıran Mason Thames’in oynadığı Siyah Telefon’un yapımcısı, yönetmeni ve ortak yazarı Lanet, Şeytan Çarpması ve Marvel’ın Dr. Strange filmlerinin de yazarı ve yönetmeni olan Scott Derrickson.

Filmin senaryosu Derrickson ve C. Robert Cargill (Doctor Strange, Lanet serisi)’e ait olup, Joe Hill’in New York Times’ın çok satan 20th Century Ghosts kitabındaki ödüllü kısa hikayesine dayanmaktadır.

Filmin yapımcılığını Derrickson ve Cargill’e ait Crooked Highway şirketi üstleniyor. Film, Universal ve Blumhouse tarafından sunuluyor. Jason Blum, Scott Derrickson ve C. Robert Cargill, filmin yapımcıları. İdari yapımcılar Ryan Turek ve Christopher H. Warner.

Yönetmen: Scott Derrickson
Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Jeremy Davies, James Ransone ve Ethan Hawke
Senaryo: Scott Derrickson & C. Robert Cargill
Uyarlanan Kısa Hikayenin Yazarı Joe Hill
Yapımcılar: Jason Blum, Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Tür: Korku
İdari Yapımcılar:Ryan Turek, Christopher H. Warner
Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2022

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yıldız Tozu (2023) Ruhlar Kasabası - Le Village Des Ombres - The Village of Shadows (2011) Adam - Yarım Kalan Hayat (2021) Sarıkamış Çocukları (2017) Dehşetin Soluğu - Humans (2009) Julia’nın Gözleri - Los Ojos de Julia - Julia’s Eyes (2011)