“Anlatabilsem sende neler gördüğümü kimse inanmaz hayal derdi. Bilselerdi sende neler gördüğümü yıllarca hayal görmek isterlerdi.”

Yazıları ve şiirleriyle, dünyanın gözlerini Mezopotamyaya çeviren Murathan Mungan 7.SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivalinin ‘’Onur Konuğu’’ oluyor! Mardinlilerin tabiriyle ‘’Gündüz mezarlık, gece gerdanlık’’ Mardin, SineMardin ile hem gece hem de gündüz büyülü bir gerdanlık olacak.

Murathan Mungan, SineMardin’in onur konuğu olmasının yanında bir de atölye programı gerçekleştirerek Mardinli genç sinemacı ve yazarlara “senaryo yazımında dramatik yapı, türlerin grameri, kurgu matematiği” gibi konularda bilgi verecek.
Murathan Mungan’ın atöyle programına katılacak olanlara SineMardin’in önemli bir tavsiyesi var; Yazarın sinema yazılarını topladığı “Kullanılmış Biletler” kitabını önceden okumuş olmaları programdan daha verimli ayrılmalarını sağlayacak. Mesleki nitelikteki bu atölye çalışmasına, önceden başvurup kaydını yaptıranlar alınacaklar.

Ayrıca SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali ve Mardin Film Ofisi, Mardin’li genç sinemacıların film projelerini desteklemek amacıyla film destek fonu açıyor.  Mardin’li genç sinemacıların katılımına açık olan SineMardin Destek Fonu, 31 Aralık 2012 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Jüri tarafından değerlendirilecek kısa, belgesel ve uzun metraj film projelerinden seçilecek  üç film, toplam 10.000 dolar ile ödüllendirilecek. Fon miktarlarının projelere göre dağılımı proje sahiplerinin jüriye yaptıkları sunumdan sonra belirlenecek.
Vakit geçirmeden atölye programlarına başvuru yaparak öğrendiğiniz bilgilerle film çekebilir ve filminizin fonunu da Mardin Film Ofisinden temin edebilirsiniz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pak Panter         (2010) Ayaz (2017) Hollywood'lu Türk - The Hollywood Turk (2022) 7 Kocalı Hürmüz (2009) Hile Yolu (2013) Fazla Şaapma (2021)

Leave a comment