“Türkiye’nin sinema sektöründeki tarihinin başlamasında ilk adım olan Kemal Film, On Numara yapım ile ortaklığa girerek önemli atılımlar yapma hazırlığı içerisine girdi. 1914 senesinde Dayı’ları Ali efendiyi ikna ederek ilk sinema salonunu açan ve 1922 yılında kendi film şirketleri olan Kemal Film i açarak film üretmeye başlayan Kemal ve Şakir Seden kardeşler, böylelikle Türk sinema tarihinde bir dönem açmış oldular. İlk yapımları olan “Facia-ı Aşk” isimli filmi Muhsin Ertuğrul yönetmenliğinde çektiler. Kemal Seden’in ölümü sonrası, Kemal Filmin başına geçen Osman F. Seden ile önemli yapımlara da imza atıldı.Türkiye’de star oluşumu Osman F. Seden döneminde Kemal filmle başlamıştır. Dönemin başarılı isimleri Ayhan Işık, Belgin Doruk, İzzet Günay, Türkân Şoray, Fatma Girik, Ediz Hun, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Ajda Pekkan, Feridun Karakaya, Vahi Öz, Öztürk Serengil, Sadri Alışık, Nubar Terziyan, Kadir Savun ve Zeki Müren gibi yıldızlar Kemal Film bünyesinde uzun yıllar yer aldı. Kemal Film, Seden ailesinin üçüncü kuşak sinemacısı Kemal Seden’le tekrar şaha kalkmaya hazırlanıyor. “On Numara Yapım’la güç birliğine giden Kemal Film tekrar atağa geçmeye hazır” diyen Kemal Seden, On Numara yapımla arzu ettiği birlikteliği kurduğunu dile getirdi. Sinemanın 100. Yılında Kemal Film ve On Numara yapım ardı ardına 10 film çekme projesinin hazırlıkları içerisindeler. Girdikleri projeyi “Türk sinemasında kilometre taşı olmuş filmleri yeniden günümüze uyarlayıp, seyretme şansı bulamamış gençliğe o güzel duyguları tattırmak istiyoruz” diyerek özetledi. Yeşilçam’ın Türk sinema ve dizi film sektöründeki hâkimiyetini koruduğunu da ifade eden Kemal Seden, “Yeni çekilen birçok dizi, eski filmlerin ana temalarından esinlenerek oluşturuluyor” diyerek serzenişini de dile getiriyor.

KEMAL FİLM&ON NUMARA YAPIM

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pazar: Bir Ticaret Masalı / The Market: A Tale of Trade (2009) Bay Doğru - Mr. Right (2016) Güvercin Uçuverdi (2015) Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3 (2023) Sa.bör.bi.kan - Suburbicon (2017) Benim Adım Feridun (2016)

Leave a comment