Bu hafta gösterime giren Yönetmenliğini Harun Özakıncı’nın yaptığı “Hadi Gari Cumhur” filmi özlemle beklenen güzel bir Türk filmi. Babam ve Oğlum, Dondurmam Gaymak’tan sonra diyebilirim ki en güzel Türk filmi. Yöresel şiveler harika, turizm cenneti Bodrum görüntüleri hem yaz görüntüleri hem de kış görüntüleri filme bambaşka bir güzellik katmış. Yoğun hayat stresinden bunalan Türk halkı bu filmi izlerken geçicide olsa o streslerden bir an için uzaklaşmış olacağı için sinema salonundan mutlu ayrılacaktır. Bu günkü şartlarda Türk insanını geçicide olsa mutlu etmek herhalde küçümsenecek bir olay değildir. Bence büyük başarıdır. O nedenle başta yönetmen Harun Özakıncı, yapımcı Fırat Uğurlu ve filmde oynayan sanatçıları gönülden kutuluyorum. Tek bir olumsuzluk ise filde yöresel şarkıların çok kısa olması bana göre hiç iyi değil. Daha görüntü perdedeyken yöresel şarkı hemen bitiyor. O şarkıları biraz daha uzun tutsalardı harika olacaktı ama yine de harika olmuş. Öğrendiğim kadarıyla bu filmin devam niteliğini taşıyan ikinci versiyonu da yakında vizyona girecek şimdiden müjdelemek istiyorum. Çünkü filme Dondurmam Kaymak’ı da dahil eden yapımcılar sinema seyircisine “dondurmanın kavunlusu oluyor da neden mandalina’lısı olmazmış diyerek devam filmi için şimdiden konuyu da sinema seyircisine duyurmuş oluyor. “Hadi Gari Cumhur”un konusu ise bildik bir konu baba çocukları arasında mal paylaşımı yaparken kız evlatlarına deniz kenarındaki çorak arazileri (ekip biçme olmadığı için) verir, tepelerdeki arazileri de erkek evlatlarına eksin biçsin, ailesini geçindirsin soyunu devam ettirsin diye bırakır. Ama bir zamanların kasabası olan Bodrum, turizm cenneti olunca kızlara verilen deniz kenarı çorak araziler para yapmış,tepelerdeki ekilebilen yerler ise para etmez olmuş. Böyle olunca da kardeşler arasında bir çekişmedir başlamış. Cumhur’da kız kardeşine kalan arazi üzerinde çok lüks bir turistik otel yapılmasına içerleyince tek düşüncesi kız kardeşinin otelinin yanındaki tarlayı alıp lüks bir otel yaptırıp eniştesinin ve kız kardeşinin işlerini baltalamak. Hadi gari gidin filmi izleyin de güzel bir, bir saat geçirin ve dostlarınıza da filmi anlatıverirsiniz gari…Haftaya görüşmek üzere….

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İz - Reç (2011) Evlenmeden Olmaz (2015) Sultan (2016) Arı Maya 3: Altın Küre - Maya The Bee 3: The Golden Orb (2023) Lanetli Miras: Yanlış Adres (2023) Minyonlar - Minions (2015)

Leave a comment