RACE TO WITCH MOUNTAIN

Eğlenceli Bilgiler

•    “Sihirli Dağ” yönetmen Andy Fickman ile Dwayne Johnson’ı yeniden bir araya getiriyor.  İkili, ilk olarak 2007’nin başarılı filmlerinden “Oyun Bozan”da birlikte çalışmıştı. Johnson’ın başrol oynadığı filmi Fickman yönetmişti.

•    Alexander Ludwig (Seth) “Sihirli Dağ”ın çekimleri sırasında önemli bir günü kutladı ve 16 yaşına girdi. Oyuncular ve ekip üyelerinden aldığı hediyeler arasında kendisi de yetenekli bir gitarist olan Dwayne Johnson’ın verdiği bir de akustik gitar bulunuyordu.

•    Yönetmen Andy Fickman, Roswell, New Mexico doğumlu. Burası UFO’lara inananlara göre 1947’de ordunun düşmüş bir uzay aracını bulduğu ve enkazdan cesetler çıkardığı yer.

•    Film yapımcıları Sihirli Dağ’da gizlenmiş bir devlet tesisinin nasıl bir şeye benzemesi gerektiği konusunda araştırmalar yaptılar ve Colorado’nun Cheyenne Dağı’ndaki, ABD’nin en iyi korunan yerlerinden biri olan NORAD tesisini ziyaret etme fırsatı buldular. Ayrıca tesislerinde çoğu UFO hikayelerinin kaynağı olan Nevada’daki 51. Bölge’ye özgü gizemli bir atmosfere sahip olmasını öngördüler. New Mexico, Roswell doğumlu, kendi tanımıyla bir bilim kurgu delisi olan yönetmen Fickman, Sihirli Dağı inanılabilir ve gerçekçi kılmanın önemli olduğunu hissediyordu.

•    Siphon, Sara ve Seth adındaki gençlerin görevini tamamlamasını ne pahasına olursa olsun önleme görevine sahip bir uzaylı. Bu uzaylı kötünün yaratıcıları ünlü canavar yapımcıları Alec Gillis ve Tom Woodruff, Jr. Amalgamated Dynamics Incorporated (ADI) şirketinin ortağı olan bu ikili, “Jumanji”dekiorman hayvanlarından tutun, “Alien vs. Predator” filmindeki uzaylı yaratıklara varana kadar akıllara kazınan yaratıkları hazırladı ve yönetti.

•     “Escape to Witch Mountain” (1975) ve “Return From Witch Mountain” (1978) gibi daha önce çekilmiş olan filmlere göndermeler, yönetmen Andy Fickman’ın SİHİRLİ DAĞ filminde mevcut:

•    İlk iki filmde uzaylı çocuklar Tia ve Tony’yi canlandıran aktörler Kim Richards ve Iake Eissinmann, “Sihirli Dağ” filminde de rol aldı, filmin Stony Creek kasabasında (bu kasaba adını “Escape to Witch Mountain” filmindeki çocukların aradığı kasabadan alıyor) Ray’in Tavernası’nda geçen sahnelerde garson Tina ve Şerif Antony rollerini canlandırdılar.

•    “Escape To Witch Mountain”da Jason O’Day’i canlandırmış olan Eddie Albert’in anısına Cheech Marin’in canlandırdığı tamirciye Eddie adı verildi. Ayrıca Eddie Albert’in çıkarttığı tek albüm olan “Eddie Albert Sings,” Dr Harlan’ın karavanında ve Ray’in Tavernası’ndaki müzik kutusunda görülebilir. Arıca NORAD generallerinden birinin adı E. Albert.

•    Harlan’ın karavanı, “Escape to Witch Mountain”da uçarak Tia, Tony ve Jason’ı tehlikeden uzaklaştıran orijinal 1975 model aracın birebir taklidi.

•    Karavanın plakası, “Escape to Witch Mountain” filminde kullanılan aracın plakasıyla aynı. Ayrıca Jack Bruno’nın taksi numarası #1975, “yani Escape to Witch Mountain”ın gösterime girdiği yıl.

•    Yeni filmin yapım şirketine Uçan Karavan Yapımcılık adı verildi.

•    Garry Marshall’ın karakteri Dr. Donald Harlan, adını iki kişiden alıyor:, “Escape to Witch Mountain”da  kötü adam Lucius Deranian’ı canlandıran Donald Pleasance’tan ve bilim kurgu yazarı Harlan Ellison’dan.

•    Siphon, Deranian serisi askeri avcıların devamı niteliğinde.

•    Yeni filmde NORAD analizcilerinden birinin adı D. Pleasense.

•    Ray’in Tavernası, “Escape to Witch Mountain”da kötü karakter Aristotle Bolt’u canlandıran aktör Ray Milland’a bir gönderme.

•    Polis memuru Hough, adını “Escape to Witch Mountain”ın yönetmeni John Hough’dan alıyor.

•    İlk filmlerle bağlantılı olmasa da, TV muhabiri Natalie Gann’ı, Walt Disney’in 1985 yapımı macera filmi “The Journey of Natty Gann”ın baş rol oyuncusu Meredith Salenger canlandırıyor.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Öldüren Oyun - The Friendship Game (2023) Kara Kutu - Black Box (2021) Dehşetin Yüzü 2 - The Nun II (2023) Kurtarıcı - Extraction (2016) Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 - Hunger Games: Mockingjay Part 2 (2015) Ritüel - Midsommar (2019)

Leave a comment