Oscar Ödülleri Adayı BELLEVILLE’DE RANDEVU filminin yönetmeninden
Filmekimi ve Antalya Film Festivali’nin ardından SİHİRBAZ sinemalarda!!

SİNOPSİS

Ülke ülke, şehir şehir dolaşarak gösterisini yapabileceği bir sahne arayan yaşlı sihirbaz gittiği ülkenin birinde genç bir kızla karşılaşır. Genç bir kadın olma yolunda henüz yeni adımlar atan Alice, yaşlı sihirbazın yaptıklarının gerçek olduğunu düşünür. Yaşlı sihirbazın genç kız için bir baba şefkati ile yaptıkları Alice’in ona olan sevgisini arttırır ve yaşlı adamın peşinden yollara düşer. Yolları kesişen iki kişinin kader yolculuğunu hiçbir şey engelleyemeyecektir.İllüzyonist nesli tükenmekte olan bir sahne eğlendiricisi. Yükselmekte olan bir rock yıldızı grubu tarafından sahnesi ele geçirilir ve eskisi gibi bahçe ve kafe partilerine şov için davet edilmeleri azalınca başka ülkelere gitmeye karar verir. İskoçya kıyıları bir kasaba barında şovunu sergilerken karşılaştığı Alice, adlı masum genç kız, onun yaşamını sonsuza dek değişecektir.

Oscar adayı BELLEVİLLE’DE RANDEVU filminin yazar ve yönetmeni Sylvian Chomet’nin yolu Fransa’nın efsanevi komedyeni Jacques Tati ile kesişiyor.  Uzun yıllar önce Jacques Tati’nin kızı Sophie’ye yazdığı mektubundan uyarlanan SİHİRBAZ, eski gösterişli günlerini kaybetmiş yaşlı bir sahne göstericisiyle, hayatı yeni tanımaya başlayan genç bir kızın hikayesi.

FİLMİN YÖNETMENİ SYLVIAN CHOMET

“Jacques Tati’nin hayranları, Belleville’de Randevu filmi ile beğenilerini kazandığım kişiler SİHİRBAZ’ı beğenecek mi gerçekten merak ediyorum. Çok değil ama diğerlerinden farklı bir film.  SİHİRBAZ animasyon sınırlarını zorluyor, ben de kendi sınırlarımı zorladım.  Senaryoyu ilk okuduğumda oldukça güzel ve dokunaklı buldum. Eğer Belleville’de Randevu karmaşık bir hikayeyi basitçe anlatıyorsa SİHİRBAZ tam tersi olur. Senaryoyu okudukça sahneler gözümde canlandı. Ben senaryoya tamamen bağlı kalmadım. Hikayenin olağandışı oluşumu nedeniyle ilginç bir dinamiğe sahip. Bu durumda beni daha yaratıcı olmaya ve farklı düşünmeye itti. Bu bir Tati hikayesi ama benim Tati hikayem.”

“Beğenilen toplayan film Belleville’de Randevu’nun yönetmen ve senaristi Sylvian Chomet yeni enfes filmiyle hayal kırıklığı yaratmıyor.”
Variety

“Chomet’nin filmi kendine has melankoliyle dolu, yavaş yavaş mizah ışığıyla aydınlanan sesiz film çağına kök salan duyarlılıkta.”
Sceendaily
Sylvian Chomet

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kral Yolu (2013) Süper İncir (2013) Bahar İsyancıdır (2013) Aİ - EO (2023) İmkansızın Şarkısı - Noruwei No Mori - Norweigan Wood (2011) Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü - xXx: The Return of Xander Cage (2017)

Leave a comment