ANADOLU’NUN ŞİFALI BİTKİLERİ KISA FİLMLERE KONU OLDU

Binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarının zengin bitki örtüsünün kozmetik sektörüne olan katkısı beyaz perdede yeşerecek. Anadolu bitkilerinin güzellik ve sağlığa katkılarının konu edildiği, Türkiye de bir ilk olan 3. Iva Natura Kısa Film Yarışması Galası, 24 Şubat tarihinde İstanbul Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan yarışmada dereceye giren filmler yurt dışında da ülkemizi temsil edecek…
Kısa filmler, hem bitki zenginliğimizin değerinin farkına varılmasına, hem de kozmetikte yoğun olarak kullanılan bitkilerin kullanım alanlarının daha yakından tanınmasına katkı sağlıyor. Ödüllerin sahibini bulacağı gala gecesinde, Derya Manaz “Karakılçık”, Gökmen Küçüktaşdemir “Can Nene “, Gül Merve Ekinci “Hevsel” adlı kısa filmleri ile dereceye giren finalistler arasında yer alıyor.

İNSANLARIN BASIP GEÇTİKLERİ OTLARIN ONLARA ŞİFA VE GÜZELLİK KATTIĞINI GÖSTERMEK İSTİYORUZ

Çekilen kısa filmlerle Anadolu topraklarının kültürel değerlerinin korunması için farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Laber Kimya & Iva Natura Kozmetik Genel Müdürü Levent Kahrıman, “Doğanın bize sunduğu güzelliği, şifayı, ona duymamız gereken saygıyı bu vesileyle herkese anlatmak istiyoruz. Düşüncelerin ve fikirlerin izleyicilere etkili ve net şekilde aktarılmasında önemli rolü olduğunu düşündüğümüz kısa filmler, bitkilerin hikayelerini anlatmaktaki en iyi yol göstericilerinden biridir. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz yarışma kapsamında çekilen kısa filmler, Anadolu topraklarındaki bitkilerin çeşitliliğini, doğanın bize vermiş olduğu güzelliği en doğru şekilde kullanma imkanı sunacak. Ayrıca, bitki dünyasının zenginliğinin farkına varılmasına, doğanın bizlere sunduğu güzelliğin insanlara daha yakından gösterilmesine de olanak sağlayacak. Bu sayede, geniş kitlelere ulaşarak bu bitkilerin güzellik ve sağlığa olan katkılarının yaşam için gerekli olduğunu herkese göstermek istiyoruz” dedi.

IVA NATURA HAKKINDA :
Sertifikalı kozmetik üretimi ve kozmetik tarımı alanında Türkiye’nin önde gelen kurumlarından birisi olan IVA Natura, 2005 yılında kuruldu. Kurulduğu günden itibaren, ulusal ve uluslararası pazarın beklentilerini karşılayacak trendlere uygun olarak organik ve vegan kozmetik ürün üretimi yapıyor. IVA Natura, Türkiye’de sürdürülebilir kozmetik üzerine çalışan ilk ve tek lider marka olarak, hayvan haklarına ve doğal yaşama duyarlı çalışmalar yürütüyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Doraemon: Buz Devri Macerası - Eiga Doraemon: Nobita No Nankyoku Kachikochi Daibouken (2017) Ali’nin Sekiz Günü (2009) Ölüm Treni - Backtrack (2016) Serseriler - Neds (2011) JOKER (2019) Son Konser - A Late Quartet (2013)