SİDE’NİN DEĞİŞİMİNE
ANKARA’DAN TAM DESTEK!

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve tüm Antalya milletvekilleri ile, Side Belediyesi Yeni Hizmet binası, tapınak ve hamamların tahsisleri, Side Revize İmar Planı, Side turizm bulvarı ve ilçe olma konuları hakkında gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinden iyi haberlerle döndü!

Ankara ziyaretinden sonra, iyi haberleri paylaşmak adına Side Belediyesi Kültür Evi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar; yapılan görüşmede Side için tam destek alındığını belirtti.

Mayıs ayında temel atma töreni yapılan Side Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın yasal prosedürlerinin tamamlandığını, bina ile ilgili inşaat çalışmalarının son hız devam ederek çok yakında binanın hizmet vermeye başlayacağını belirten Uçar; Apollon Tapınağı, Liman Hamamı ve Büyük Hamam’ın tahsisleri için ön iznin bakanlıktan alındığını, bu güzide tarihi mekanların artık Side’nin koruması ve bakımı altında müze olarak yaşatılacağını da sözlerine ekledi.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar toplantıda; Side Turizm Bulvarı ile ilgili olarak da bugüne dek yapılmamış birçok peyzaj ve imar çalışmasının gerçekleştirileceğini, Engelsiz Kent Projesi’ne uygun bir düzenlemenin yanı sıra, Side’nin bisiklet yollarına kavuşacağı bir çalışmanın da başlatıldığını müjdeledi.

Son günlerde gündemde olan, Belde Belediyelerinin kapatılması, beldelerin bölünmesi ya da birleştirilmesi konusunda da açıklama yapan Uçar: “Bizler vatandaşların 5 yıllık süre için seçtikleri yöneticileriz, bu süre içerisinde üzerimize düşen görevleri layığı ile, en iyi şekilde yerine getirerek vatandaşa hizmet etmek ile yükümlüyüz. Dolayısı ile bu konuda hep sessiz kaldım, şu anda da herhangi bir yorum yapma hakkım yok. Yaptığım Ankara ziyaretinde de bu konu ile ilgili bir karar ya da uygulamadan bahsedilmedi. Ama Bakanlarımız bir noktaya değindi. O da; Side gibi, Belek gibi turizmde marka olmuş beldelerin kapatılmasının söz konusu olamayacağı, ancak yaşatılabileceğiydi.” diye konuştu. Side’yi, özel bir kent olarak kabul ettiklerini belirten Kültür Bakanlığı’na tekrar teşekkürlerini sunan Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar: “Aldığımız bu destek bizi gururlandırıyor, bu çerçevede biz de elimizden gelenin en iyisiyle Side için çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Süper Baba - Delivery Man (2014) Pepee: Birlik Zamanı (2017) Yugo & Lala (2015) Louis Wain’in Renkli Dünyası - The Electrical Life of Louis Wain (2021) Özgür Adamlar - Les Hommes Libres - Free Men (2012) Örnek Aile / The Joneses (2010)

Leave a comment