SICARIO
DAY OF THE SOLDADO

BU KEZ KURAL YOK…

29 HAZİRAN’DA SİNEMALARDA
TÜRKÇE ALTYAZILI

HİKAYE HAKKINDA

Uyuşturucu kartelleri, teröristleri ABD sınırından kaçak yollarla geçirmeye başlayınca, federal ajan Matt Graver (Josh Brolin), Alejandro’yla (Benicio Del Toro) iletişime geçer. Ailesi bir kartel patronu tarafından öldürülen Alejandro’nun görevi, durumu kızıştırmaktır. Alejandro, durumu alevlendirmek için kartel patronunun kızını kaçırır. Fakat kız, sivil zayiat olarak görülmeye başlayacak ve kızın kaderi ise bu iki adamın ellerinde olacaktır.

SICARIO’nun devam filmi SICARIO DAY OF THE SOLDADO

Sicario Day of the Soldado, uyuşturucuyla mücadele eden ve Amerikan dış politikasının acımasız dünyasına girmeyi başaran iki zıt kahramanın aksiyon ve gerilim hikayesidir.

Benicio Del Toro: Senaryoyu çok sevdim. Sürprizleri var. Orjinal ve şaşırtıcı. Duygusuzca emirleri takip eden Alejandro bu sefer bir ikilemde kalıyor ve bir dönemece giriyor. Ya emirlere uyacak ya da doğru karar verecek.

Josh Brolin: Soldado son derece gerilimli, heyecanlı… Sicario ile aynı duygu ve derinlikte ama çok daha büyük bir film. Soldado her yönüyle çok daha sert. Karakterler daha sert, film daha sert.

Yönetmen Stefano Sollima: Alejandro ve Matt arasındaki gergin, bazen de kırılgan ilişki, Sicario hikayesinin kalbinde yatıyor. İnsanlar filmdeki dürüstlük, gerçekçilik ve karakterlerin betimlenmesini seviyor. Onları seviyorlar ama her zaman kahraman olmadıklarını da biliyorlar. İnsanları öldürüyorlar, acımasızlar. Ama yanı zamanda insanlar. İnsanlıklarını ve ruhlarını göstermek onlara sempatik karakterler haline getiriyor.

Yapımcı Edward L. McDonnell: Bence filmdeki en büyük temalardan biri insanlıktır. İlk filmde insanlıktan yoksun olan Alejandro, insanlığını bir şekilde yeniden keşfetti. Benzer bir durumda olan Matt ise, insanlığını sıra dışı bir olayla buldu.

Yapımcı Erica Lee: Sanırım Alejandro her zaman Sicario filmlerinin ruhu olacak. Bazen kalbi. Hem elebaşları hem düşmanları.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Oppenheimer (2024) Oyuncak Hikayesi 3 - Toy Story 3 (2010) Halil (2022) Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi / The Curious Case of Benjamin Button (2009) Şeytan Uykuda - Mete Miedo - Don’t Come Back Alive (2023) Belgica (2016)