Deborah Levy’nin kaleminden 2012 Man Booker Adayı Sıcak Süt Everest Yayınları’ndan çıktı. Önemli çağdaş yazarlardan Deborah Levy Sıcak Süt’te okurlarını özgün ve muhteşem anlatımı ile Sofia’nın dünyasına götürüyor.

Eve Yüzerken, Siyah Votka ve Bilmek İstemediğim Şeyler kitaplarıyla tanıdığımız Deborah Levy’nin Man Booker Ödülü’ne aday gösterilen Sıcak Süt romanı, bizi İspanya’nın sıcak sahillerine götürüyor. Antropoloji doktorasını yarım bırakarak tüm zamanını annesine ayırmış olan Sofia, burada hayatına giren yabancılarla ondan biraz olsun uzaklaşma fırsatı bulur. Tüm ilginç yanlarıyla Doktor Gómez ve Hemşire Günışığı’na annesini emanet eder ve hayatını yeniden ele almaya girişir. Azat etmesi gereken bir köpek, çarpışması gereken denizanaları, uzlaşması gereken bir annesi, baş etmesi gereken bir doktor, tanışması gereken yabancılar, tatması gereken duygular ve tanıması gereken kendisiyle kavurucu İspanya güneşi altında geçen bir yaz…

Deborah Levy’nin hayalgücü, şiirsel bir dil, ciddi bir mizah, gündelik şeylerde rastladığı küçük mucizeler ve bolca sembolizmle bezediği anlatısı, eleştirmenlerce Virginia Woolf gibi yazarlarla birlikte anılmasını haklı çıkarırken, özgün dilini de vurguluyor ve önemli çağdaş yazarlar arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

Bizleri, cinselliğin, dile getirilmeyen öfkenin, mitoloji ve modernitenin, dahası hayatı tecrübe etmenin, meraklı olmanın, sersemlemenin ve hayatı tam manasıyla yaşamanın keşfine çıkaran Sıcak Süt’te cinsiyetler flulaşıyor, kadınlar erkeksi oluyor ve aşılan bu sınırlar, romanın merkezindeki mücadelenin de arka planını oluşturuyor.

Deborah Levy
Sıcak Süt
Türkçesi: Eda İşler
288 Sayfa, Mayıs 2020
Çağdaş Dünya Edebiyatı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayvan Mezarlığı - Pet Sematary (2019) Erkek Tarafı: Testosteron (2013) Dabbe: Bir Cin Vakası - d@bbe: Bir Cin Vakası (2012) Çömez - Acemi Şansı - Cherry (2011) Moonrise Kingdom (2012) Küçük Deniz Kızı Ponyo / Ponyo On The Cliff By The Sea (2009)