SICAK KALPLER – WARM BODIES
5 NİSAN’DA SİNEMALARDA

Isaac Marion’un eğlenceli ve popüler romanından uyarlanan SICAK KALPLER WARM BODIES, dünyayı dönüştürme sürecindeki bir zombiyle genç ve güzel bir kızın imkânsız aşkına odaklanıyor.
Tanıdık bir senaryo; gizemli bir virüs tüm medeniyeti harap etmiş, kurbanlarını et yiyen ve geçmişlerini hatırlamayan birer yaratığa dönüştürmüştür. Kurtulanlar büyük bir korku içinde saklanmışlardır, her an yakalanma korkusu içindedirler. Fakat bu hikâyede farklı olan ve olayların gelişmesine neden olan bambaşka bir şey; Salgından etkilenmiş bir zombie (Nicholas Hoult), kendisini yok etmeye gelen Julie’ye (Teresa Palmer) bir anda aşık olur. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, kaybettiği insani özellikleri yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie’ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça iyileşir; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir. Babası (John Malkovich) zombi avcısı olan Julie ve R. bu zor ve büyük aşkları sayesinde savaşın bitmesi için ellerinden geleni yapacaklardır.
Yönetmen Jonathan Levine “Filmin temasında beni en çok etkileyen kısım, insan olmanın ne demek olduğunu unutanların bu film sayesinde sevginin ne anlama geldiğini yeniden anlayacak olmaları. Ben filmin zombi filmi olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Benim için WARM BODIES bir yaratık hikâyesinin aşka dönüşmesinin filmi oldu.” diyor.
Yapımcı Bruna Papandrea “Castı yaparken zombi karakterini canlandıracak olan isim için Skins’deki inanılmaz performansıyla Nicholas Hoult’u hiç şüphesiz tercih ettik. Onun yüzünde inanılmaz bir ifade var ve performansı tam da aradığımız güçteydi.” diyor.
Julie’nin soğuk babası ve zombilerden kaçan insanların lideri General Grigio karakterine hayat veren John Malkovich (Dangerous Liaisons, Being John Malkovich) “Filmin anlatılışından o kadar çok etkilendim ki rolü kabul etmeden önce çok da uzun süre düşünmem gerekmedi. Kitabın sinema uyarlamasının hala roman kokması beni en çok etkileyen şeylerden biri oldu.” diyor.

Vizyon Tarihi: 5 Nisan 2013
Yönetmen: Jonathan Levine
Oyuncular: John Malkovich, Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, Rob Corddry
Yapımcı: Bruna Papandrea, David Hoberman, Todd Lieberman
Senaryo: Jonathan Levine (uyarlama) Isaac Marion (kitap)
Görüntü Yönetmeni: Javier Aguirresarobe
Müzik: Marco Beltrami
Makyaj: Adrien Morot
Yapım Yılı: 2013
Ülke: A.B.D.
Süre: 97 dk.
Dağıtım: Tiglon
İthalat: Fida film

Fragmanı izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=_3zfQSZZ_8Y&feature=youtu.be

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yang'dan Sonra (2022) Bir Yıldız Doğuyor - A Star is Born (2019) İmkansızın Şarkısı - Noruwei No Mori - Norweigan Wood (2011) Balık (2014) Franklyn (2009)

Leave a comment