Britanya’nın en büyük belgesel festivalinin program yönetmeni Hussain Currimbhoy, DOCUMENTARİST kapsamında belgesel yapımı üzerine bir panel vermek ve Türkiyeli belgeselcilerle buluşmak üzere İstanbul’a geldi.

Britanya’nın en önemli belgesel festivali sayılan Sheffield Doc/Fest’in program yönetmeni Hussain Currimbhoy DOCUMENTARİST’in konuğu olarak İstanbul’a geldi.
16 yıldır düzenlenen Sheffield Doc/Fest, son yıllarda yıllık bir festival olmanın ötesine geçerek, ülkenin pek çok yerinde 12 aya yayılan eğitsel ve kültürel etkinlikleriyle belgesel sektörüne kesintisiz hizmet veren bir kurum haline geldi.

Currimbhoy, DOCUMENTARİST kapsamında gösterilen yerli belgeselleri izleyecek, ayrıca Sheffield Doc/Fest’in kimliği ve çalışmalarını da anlatacağı bir panel gerçekleştirecek. Belgesel projelerinin alımcılara sunulması (“pitching”) konusuna yeni bir anlayış getiren, festivalin market bölümü MeetMarket’i anlatacak olan Currimbhoy, İngiltere ile Türkiyeli belgeselciler arasında köprü oluşturmaya dönük önerilerde bulunacak. Yönetmen, ayrıca Türkiye’deki belgeselcilere Britanya’daki ortak yapım olanaklarını aktaracak. “Belgeselde Yeni Yapım Olanakları ve MeetMarket” konulu panel 6 Haziran Cumartesi saat 15:00’te, Beyoğlu Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

DOCUMENTARİST, bugün de “Carmen Borat’a Karşı” filminin yönetmeni Mercedes Stalenhoef’i, haftasonu ise 7 Haziran’da bir sinema dersi verecek olan Finlandiya’nın ünlü belgesel yapımcısı ve YLE belgesel bölümü sorumlusu Iikka Vehkalahti’yi ağırlayacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yabani - Wildling (2018) Durumunu Güncelle - Status Update (2018) Deccal 2 (2017) Rüzgarın Hatıraları (2015) Zebun (2022) Bir Yıldız Doğuyor - A Star is Born (2019)

Leave a comment