Son zamanların en güzel gerilim filmlerinden biri olan “Şeytan / Devil”i izlemek için geç kalmadınız…

“Herkes ona biraz inanır.Senin gibi adamlar bile inanmıyormuş gibi görünür.”

Bu söz “Şeytan / Devil” filminden küçük bir alıntı. Bahsi geçilen kişi ise şeytanın ta kendisi. 17 Eylül 2010’da vizyona giren bu film son zamanlarda izlediğim en güzel korku-gerilim filmlerin başında geliyor.

Şeytan / Devil

Geneli dar bir mekânda çekilen filmin başlama sahnesi sinemalarda gördüğüm en hoş sahnelerin başında geliyor. Filmin başında Toronto’yu baş aşağı 2–3 dakika seyrediyorsunuz ve bir anda filmin geçtiği mekâna düşüyorsunuz. Gerçekten çok güzel düşünülmüş bir sahneydi ve filmi üç boyutlu izlesem bu kadar içinde olurdum hissi uyandırıyor insanda.

Şeytan / Devil

Tür: Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi: 17 Eylül 2010
Yönetmen: Drew Dowdle John Erick Dowdle
Senaryo: Brian Nelson, M. Night Shyamalan
Yapımcı: M. Night Shyamalan, Ashwin Rajan, John Rusk, Joseph Boccia, Sam Mercer
Görüntü Yönetmeni: Tak Fujimoto
Müzik: Jessica Dannheisser, Stephen Mclaughlin
Yapım: 2010, ABD

“Şeytan”ın başrollerinde Chris Messina, Geoffrey Arend, Logan Marshall-Green, Bojana Novakovich, Jenny O’Hara, Bokeem Woodbine ve Jacob Vargas oynuyor.

Şeytan / Devil

Filmin konusuna gelirsek; Philadelphia’da normal bir gün. Filmin başkarakterlerinden dedektif Bowden (Chris Messina), işine odaklanmakla birlikte geçmişte yaşadığı sorunların etkisiyle alkolden henüz uzaklaşmıştır. Normal bir iş gününde gelen yeni bir ölüm vakasıyla mesaisine başlayan dedektif Browden, olayı çözmekte çok zorlanmaz ve intihar eden adamın nereden atladığını bulmasıyla da tesadüfen şeytanın mesken tuttuğu binada konuşlanır.

Öte yandan iş merkezi gökdelende sıradan günün telaşıyla aynı asansöre binen birbirinden bağımsız beş kişinin kaderi de bu küçük, klostrofobik ortamda kilitlenir. Sözde tesadüfen bir araya gelen gruba, asansörün bozulmasıyla kurtarma işlemine soyunan binanın güvenlik görevlileri ve hemen sonrasında da dedektif Bowden katılır.

Şeytan / Devil

Buraya kadar tek sorun bu gibi görünse de aralarında bir kişinin şeytan olduğunu henüz bilmiyorlardır… M. Night Shyamalan’ın öyküsünden uyarlanan filmin yapımcılığını da yine Shyamalan üstlenmiş…

M. Night Shyamalan beyazperdeye en son “Son Hava Bükücü” ile gelmiş olsa da sinemaseverler onu hala “6. His”filmiyle hatırlıyorlar. Ünlü yönetmen sanıldığı gibi bu filmin yönetmenliğini değil fikir babalığı rolünü üstleniyor. Filmin yönetmenliğini ise “Karantina” filminin yönetmenleri John Erick ve Drew Dowdle kardeşler yapıyor.

Şeytan / Devil

Film evet korku ve gerilim türünde fakat filmde ölümler ve kan insanın gözüne gözüne sokulmuyor. Fakat gerilim hep üst seviyede… Film ayrıca sonuna kadar gizemini koruyor ve şeytanın kim olduğunu son ana kadar anlamıyorsununz. Üstelik film şaşılacak bir sonla da bitiyor ki bu benim film izlerken en sevdiğim unsurların başında geliyor.

Filmde ayrıca dini göndermeler ve kötülüğün cezasız kalmayacağı konusu üzerinde de duruluyor.

“Şeytan / Devil” filmini izleyen seyircilerin, aynı zamanda hayatlarımızın sorumluluğunu almamız gerektiğini bizlere gösteren heyecan dolu bir hikâyeyle karşı karşıya kalacağını düşünüyorum.

Basit ve etkili bir film olarak hafızama kazınan “Şeytan / Devil”i görmenizi tavsiye ederim…

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hadi Hayırlısı: Istakoz’un Haritası (2023) Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf - From The Shadows (2024) Laz Vampir Tirakula (2012) Cebimdeki Yabancı (2018) Nefes: Yer Eksi İki (2023) Şeytanın Günü - Devil’s Due (2014)

Leave a comment