Kalbe Giden Yol Kemal Kükrer Soslarından Geçer
Sevgilinizin Kalbini Kemal Kükrer Soslu Yemeklerle Bir Kez Daha Fethedin
1915 yılından beri sofralara lezzet katan Kemal Kükrer, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, kalbe giden yolun mideden geçtiğini bir kez daha kanıtlayacak. Sevgililer Günü’nde sevdiğine özel lezzetli sofralar hazırlamak isteyenler, yemeklerini Kemal Kükrer’in sos ve sirkeleriyle tatlandıracak.

Türkiye’de sos ve sirke denince akla gelen ilk marka olan Kemal Kükrer, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sofraları şenlendiriyor. Kemal Kükrer, sevdiklerine unutamayacakları tatlarla unutamayacakları bir gün yaşatmak isteyenlere acı, ekşi sos ve sirkelerinden öneriyor.

Her Lezzete Göre Ayrı Sos

Mükemmel menülerin en büyük yardımcısı Kemal Kükrer sirke ve soslar, yemeklerden mezelere, salatalardan tatlılara kadar bir yemeğin her aşamasında kullanılabiliyor. Kemal Kükrer’in ürün yelpazesi içerisinde yer alan balsamik, üzüm, elma, nar, hurma, vişne ve ballı elma sirkesi; acı sosu ve soya sosu, nar, elma ve erik ekşisi, limon ve sarımsak sosu yemeklere lezzet katmanın yanı sıra sağlıklı beslenmeyi de sağlıyor.

Salata ve yemeklerde ister tek başına istenirse de özel karışımlarla kullanabilecek sirkeler, etlere tat ve yumuşaklık katacak soya sos, sebze ve salataların lezzetini artıran nar, elma ve erik ekşisi, limon sosu ve mutfaklara kolaylık getiren sarımsak sosu sevdiklerine güzel bir sofra hazırlamak isteyenlerin en büyük yardımcısı.

Antalya Titanic Hotel Aşçıbaşı & F/B Banquet Koordinatörü Turgay Gülel’den Sevgililer Gününe özel Kemal Kükrer soslarıyla hazırlanmış tarifler

BONFİLE TABAĞI
İÇİNDEKİLER
160 gr dana bonfile
10 gr kaşar
30 cl Kemal Kükrer Erik Ekşisi
30 cl Kemal Kükrer Soya Sos
10 cl Kemal Kükrer Sarımsak Sosu
2 adet patlıcan
20 gr un
20 cl süt
20 gr tereyağ
3 gr tane dövülmüş karabiber
1 gr tuz

YAPILIŞI
2 adet patlıcan közlenir, kabukları soyulur ve doğranır. Bir tencerede 15 gr un, 15 gr teyerağında 5 dakika orta ateşte kavrulduktan sonra patlıcan ve sarımsak sos karışıma ilave edilir. Hemen devamında sıcak süt kaşar peyniri konulup karıştırılır ve hazırda bekletilir.

SOSU

Ayrı bir tavada geri kalan tereyağ ve un 3 dakika kavrulur, sarımsak sos ve erik ekşisi sosu sırasıyla baharatlar ve bir bardak et suyu ilave edilir, kaynamaya başlayınca altı kapatılır.

SERVİS

Bonfile orta pişirilir, yapmış olduğumuz patlıcan beğendi tabağın ortasına konur, üzerine orta pişmiş bonfile yerleştirilir ve üzerine erik sosu dökülerek yanında broccoli ve kuşkonmaz ile servis edilir.

KEMAL KÜKRER SİRKE TATLISI

1 kahve fincanı Kemal Kükrer Nar Sirkesi
1 kahve fincanı sıvı yağ
1kahve fincanı soda
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Kızartma yağı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

ŞERBETİ İÇİN

1.5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı Kemal Kükrer Limon suyu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

Şerbeti için önce su, şeker ve Kemal Kükrer limon suyu iyice kaynatılır. Şerbet biraz koyulaştığında altı kapatılır. Şerbete vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Hamuru için un, sıvı yağ, kabartma tozu, yumurta, soda ve Kemal Kükrer Nar Sirkesi karıştırılarak yumuşak bir hamur hale getirilir. 5 dk dinlendirilen hamur, bir merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açılır, kareler halinde kesilerek sıcak yağda kızartılır. Kızarmış kare hamurlarımız bekletilmiş şerbetimize alınır. 1 – 2 dk şerbette bekletilir ve üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz, fındık veya hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kötülük İçinde - The Bad Nun (2018) Ingeborg Bachmann: Çölün Kalbine Yolculuk - Ingeborg Bachmann: Journey Into the Desert (2023) Misafir (2011) Hayalet Hikayesi - Personal Shopper (2017) Kadınlara Mahsus (2023) Min Dit (2010)

Leave a comment