ZÜLFÜ LİVANELİ İMZALI
SEVDALIM HAYAT,
YENİ BASIMI, ÖZEL FOTOĞRAF ARŞİVİ ve
İNKILÂP KİTABEVİ ETİKETLİYLE RAFLARDA!

Zülfü Livaneli’nin eserleri, İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarıyla buluşmaya devam ediyor! Edebiyatçı, sanatçı ve fikir insanı Livaneli’nin sanat ve siyaset hayatını kronolojik bir sıralamayla anlattığı kitabı Sevdalım Hayat, gözden geçirilmiş yeni basımı ve özel fotoğraf arşiviyle raflarda yerini aldı. Sevdalım Hayat, okumaya müptela bir çocuğun, milyonların tanıdığı bir sanatçıya ve siyasetçiye dönüşme sürecine, yakın tarihin politik ve kültürel atmosferine ışık tutuyor.

Çağın ustası, barış elçisi, direnişin ve umudun kalemi, halk sanatçısı, dünya çapında bir müzisyen, sinemacı, siyasetçi: Zülfü Livaneli… Henüz küçük bir çocukken okuduğu kitapların etkisiyle evden kaçma maceralarına girişen usta yazar, on yıllarca süren sanat ve siyaset hayatında başından geçen maceraları Sevdalım Hayat’ta anlatıyor.

Sevdalım Hayat, eserleri 40 dile çevrilip yayımlanan ve uluslararası pek çok ödüle layık görülen dünya çapında bir edebiyatçının, aynı zamanda farklı dillerde ve topraklarda sevilen bir müzisyen ve tanınan bir yönetmen olma hikâyesi… Toplumcu bir sanatçının tüm zorluklara karşın doğruda durma inadını anlatan kitapta Zülfü Livaneli, aydın sorumluluğunu ve bu sorumluluğun yol açtığı ağır sonuçları da deneyimleriyle harmanlayarak paylaşıyor.

Usta yazarın Cengiz Aytmatov’dan Yaşar Kemal’e, Elia Kazan’dan Ingmar Bergman’a, Bülent Ecevit’ten Mihail Gorbaçov’a dek uzanan yaşam serüvenini paylaştığı Sevdalım Hayat, yalnızca Livaneli’nin zengin ömrünün değil; aynı zamanda hapislerden sürgüne, darbeden ölümlere türlü deneyimle sınanan bir kuşağın da hikâyesi. Livaneli’nin kendi sözleriyle “Şimdi okuyacaklarınız, kolayca göreceğiniz gibi sürekli sanat üstüne düşünen, yaratı sancıları çeken ama dönemin ve ülkenin koşulları gereği zaman zaman politikadan kaçamayan birinin anıları.”

Zülfü Livaneli imzalı Sevdalım Hayat, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cinayet-i Aşk (2017) Belalı Rehine - Life of Crime (2014) Hayata Röveşata Çeken Adam - A Man Called Otto (2022) Lanetli Konak - The Lodgers (2018) Aslan Hürkuş 3: Anka Adası (2023) Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri (2015)