Serkan Bayer, Berlin’de 2010 yılında açtığı ilk kişisel resim sergisinin ardından ikinci sergisini Windowist Tower’da açıyor.

Eserlerinde rönensans esetetiğini PopArt Tarzıyla harmanladığını belirten Bayer; ilk kişisel sergisini 6-7 Mart tarihlerinde İstanbul Maslak’ta bulunan Windowist Tower’da açmaya hazırlanıyor.

Almanya’da 2010 yılında PROUD sponsorluğunda açtığı sergisiyle büyük beğeni toplayan Serkan Bayer, önümüzdeki günlerde Türk sanatseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. 17 yıllık sanat hayatında ürettiği eserlerini sanatseverlerle paylaşmaya hazırlanan Bayer, sanatında gösterdiği titizliği ‘Kendimi tamamlamam ve yapıtlarıma inanmam için 15 yıl çalışmam gerekti’ sözleriyle gözler önüne seriyor.

Popüler kültürün 2. döneminin başladığını ve bu dönemde ortaçağ bakış açısının dijital dünyayla yan yana geldiğini ifade eden Serkan Bayer, bu iki dönem arasındaki tüm süreçlerin sanat dünyasında tamamlandığını ve birçok akımın bu süreçlere ön ayak olduğunu savunuyor. Artık dijitalin ve gerçek dönem olan Rönesans’ın ortaklaşa bir dil yaratmasının gereğini kaçınılmaz bulan Bayer; POPArt’ın ise uzun zamandır digipop gibi bir karma yaklaşım içerisinde devam ettiğini vurguluyor.

Popüler olanın iç dünyasıyla olmak isteyenin savaşını yıllardır izlediğini ifade eden sanatçı bu dünyanın iç yansımalarını resimlerinde yorumladığını söylüyor ve “Ben popüler olana ve olmak isteyene ayna vazifesi görüyorum”, diyor. Modellerini ve kullandığı materyalleri uzun bir izlem sürecinden sonra birçok teknikle bir yüzeyde bir araya getirerek kendi komposizyonlarını yaratan sanatçı, ICONA olarak tanımladığı bir diğer resimlerinde ise cezp edici kule komposizyonlarına yer veriyor.

7 Mart 2012 tarihinde Windowist Maslak’ta sanatseverlerle buluşacak olan Serkan Bayer; 15 yıldır reklam sektörüne verdiği hizmetlerin ardından Alman Network’lerinden biri olan PROUD’un Türkiye ve Ortadoğu ofisinin başkanlık görevini başarıyla yürütmektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Doğu Ekspresinde Cinayet - Murder on the Orient Express (2017) Gecenin Kanatları (2009) Hayatımın Şansı - Samba (2014) Venüs'te Görüşürüz - See You on Venus (2023) İnatçı Bir Adam - A Man Of Integrity (2018) Dev Avcısı Jack - Jack The Giant Slayer (2013)

Leave a comment