Altın Kitaplar’ın deneyimli kalemlerinden Nur İçözü’den gönül telinizi titretecek bir roman: Hürriyet-Bir Sevda Masalı
Nur İçözü Hürriyet-Bir Sevda Masalı kitabı ile Balkan Savaşları’nın yakıcı ve sarsıcı izlerini Hürriyet’in ve ailesinin hikâyesi üzerinden bizlere sunarken sadece bir göç hikâyesini anlatmıyor; kadın-erkek ayrımcılığındaki değişmeyen sosyal gerçekliğe de vurgu yapıyor.
“Rabia”, “Hürriyet”, “İsmail” ve “Ahmet” olarak adlandırılan dört bölümden oluşan kitabın her bölümünde ayrı bir karakter üzerinden savaşın izlerini ve karakterlerin hayata tutunma çabalarını görüyoruz.
Osmanlı, tarih sahnesinden silinme sürecine girmiş, siyasallaşan etnik kimlikle milliyetçi akımlar uyanmaya başlamıştır. Ve hayatlar bir anda değişir…
Ahmet Asım Bey, Serez’de silah ticareti yapan zengin bir tüccardır. Bulgar çetelerine silah satmak istememesi ile çetenin baskısı artar. Zaten Serez de elden gitmek üzeredir.  Ailesini korumak için Serez’den kaçmaktan başka çare yoktur. Bu henüz ilk göçtür ve bu ilk göç ile ailenin yaşam serüveni başlar.
Serez’den Selanik’e; oradan İstanbul’a, Manisa’ya, Isparta’ya ve son olarak da Adana’ya göç etmek zorunda kalan bir ailenin yolculuğu…
Ve tabii yoksullukla mücadele arasında doğan “Bir Sevda Masalı”; Hürriyet’in umutları, aşkı, kırgınlıkları ve kadınlığına teslimiyeti ince ince anlatılıyor.
Nur İçözü, ailesinden kalan anlamlı mirasın parçası sararmış mektupları ve fotoğrafları Hürriyet karakteri ile renklendirip okuyucuları ile paylaşıyor. İçözü’nün okuyucusunu çıkardığı bu asırlık yolculukta romana serpiştirilen Rumeli türküleri ise gönül telimizi daha da derinden titretecek!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Zor Karar / Bangkok Dangerous (2008) Dehşetin Yüzü - The Nun (2018) Kümes (2016) Hollywood'lu Türk - The Hollywood Turk (2022) Prenses ve Ejderha - Princess and the Dragon (2018) Kırlangıçlar Susamışsa (2018)

Leave a comment