ŞENAY LAMBAOĞLU’NDAN YENİ ALBÜM
“ZARF TÜMLECİ”

Müzik ürünleri; endüstriyelleştikçe, duygusu kısa yollara düşer. Kestirmeler, süratli adımlar ve derken acil tüketime uygun birer meta olur çıkarlar.
Cesaret. Yaşadığı topluma hassasiyet. Ve yaratımda bireysellik.
Albüm dediğimiz müzik dünyasının satış ürünleri, bazen tüm bu duyguları sadece bir an için yönlendirir. Yenilik ve farkındalık hissetmediğimiz bu tarz ürünleri, her nasılsa dinler ve tüketip bir sonrasına geçeriz. Aradan geçen zamanda nostaljik kavramına bile bürünemezler.  İşte tam bu kargaşada, “Zarf Tümleci” hayatımızda.

Terimsel olarak, tamamlayıcı kelime ya da kelime grubuna verilen addır “Zarf Tümleci” ancak müzik için; belki de en şehirli, en cesur, en sanatsal ve en bireysel anlam taşıyor Şenay Lambaoğlu’nda. Yıllardır çok önemli caz müzisyenleriyle gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında sayısız performanslar veren, katıldığı festivaller ile de yeni dönem caz vokallerinin en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Şenay Lambaoğlu ilk albümü “İçimde Aşk Var”dan sonra en şehirli kadın ozan haline bürünüyor.

Üstelik içinde lokomotif beste beklenmeden en sanatsal haliyle.
Üstelik yine 2. albüm olmasına rağmen en usta müzisyenlerle.
Üstelik 5 farklı aranjörün yorumuyla fabrikasyon algısının dışında.
…Ve sekiz şarkıda, bir kadın cesaretinin sözleri ve besteleriyle.

İçinde; İlhan Şeşen’in izi, “Kadifeden Kesesi”, hatta Gomitas Vartabed kokan bir Ermeni türküsü, cazın birleştirici, bütünleyici gücü ve usta müzisyenlerin koyu gölgeleri var. Biriken yüzler ve farklı dünyalar.  Ercüment Orkut  ‘Zarf Tümleci’, ‘Hayal Meyal’, ‘Belki de’, Cem Tuncer ‘Kalbim, Sıcaklardandır’, Can Çankaya ‘Kayıplarımız, Su’, Cenk Erdoğan ‘Eksik’, ‘Kadifeden Kesesi’, ‘Kuş’ ve Volkan Hürsever  ‘Hava Kara’  aranjeleri ile “Zarf Tümleci”nde.

Ve ustalar da “Zarf Tümleci”nde: Barış Doğukan Yazıcı ve Utku Akyol (trompet), Yahya Dai ve Engin Recepoğulları (saksafon), Cem Tuncer  ve Cenk Erdoğan (gitar), Ercüment Orkut ve Can Çankaya ( piyano), Volkan Hürsever ( kontrabas) ve Ediz Hafızoğlu (davul).

Ve müziğin anlamına da adı gibi katkıda bulunuyor “Zarf Tümleci”. Bir şehrin kalabalığında kulak verilesi bir sesten siz gizli öznelere sıcacık bir armağan.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
anne! - Mother! (2017) Son Akşam Yemeği (2023) Tomb Raider (2018) Umut Bahçesi - The Zookeeper’s Wife (2017) Geronimo (2015) Milyonluk Kuş (2018)

Leave a comment