TUFAN TAŞTAN’IN ÖDÜLLÜ FİLMİ ‘SEN BEN LENİN’ 26 KASIM’DA VİZYONA GİRİYOR!

YÖNETMENİN İLK UZUN METRAJINDAN VİZYON ÖNCESİ ÖZEL VİDEO YAYINLANDI

Tufan Taştan’ın festivallerden ödüllerle dönen filmi ‘Sen Ben Lenin’ 26 Kasım’da vizyona giriyor. Yönetmenin ilk uzun metrajının seyirciyle buluşmasına günler kala filmden özel bir video yayınlandı.

Tufan Taştan’ın senaryosunu yazar Barış Bıçakçı’yla beraber kaleme aldığı ilk uzun metrajı ‘Sen Ben Lenin’, 26 Kasım’da sinemalarda seyirciyle buluşmaya hazırlanırken filmden yeni bir video yayınlandı. Dünya prömiyeri 43. Moskova Film Festivali’nde yapılan; 32. Ankara Film Festivali’nden En İyi Senaryo, 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nden Adana İzleyici Ödülü ve Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği 40. İstanbul Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönen film aynı zamanda 45. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nin ‘Yeni Sinemacılar’ bölümünde yarışmıştı.

‘Sen Ben Lenin’, Karadeniz’de bir kasabanın kıyısına vuran Lenin heykelinin dikilişinin ardından, başbakanın katılımıyla gerçekleşecek açılış töreninden hemen önce çalınmasını ve Ankara’dan görevlendirilen iki polisin kasabada kayıp Lenin heykelinin peşine düşmesinin hikayesini konu alıyor. Polisiye ve kara mizah türündeki filmin başrollerinde Barış Falay ile Saygın Soysal buluşurken ikiliye Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Şerif Erol, Binnur Kaya, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal ve Utku Çakar gibi birçok başarılı isim eşlik ediyor.

Yapımcılığını İstanbul Digital (ID) Film ve Yapım-eki’nin üstlendiği ‘Sen Ben Lenin’in şarkısı, Edip Cansever’in ‘Mendilimde Kan Sesleri’ adlı şiirinden Barış Diri tarafından bestelenirken Seyyal Taner tarafından da seslendirildi.

‘SEN BEN LENİN’ ÖZEL VİDEO:

SEN BEN LENİN’ FRAGMAN:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kırık Kucaklaşmalar - Broken Embraces (2010) En Süper Kahramanlar - Bling (2016)  Aşırıcılar - Kari-Grashi No Arietti / Borrowers (2011) Muhteşem Yedili - The Magnificent Seven (2016) bi küçük Eylül meselesi (2014)