İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 100. yılını kutlayacağı Ocak ayında 2’si yeni 34 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Alessandra Paoletti’nin yazıp yönettiği Yuvaya Dönmek oyunu ve Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti adlı çocuk oyunu yeni yılın ilk ayında Şehir Tiyatroları repertuarına katılıyor. Ocak ayında sahnelenecek diğer oyunlar ise şöyle;

Vişne Bahçesi, Kabare, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Vakti Geldi, İstanbul Efendisi,  Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Şark Dişçisi, Hıdrellez, Yolcu, Ocak,  Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa”, Türkiye Kayası “Bir Göç Hikâyesi”, Para, Shakespeare, Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, Zengin Mutfağı, Kösem Sultan, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye ve çocuk oyunları Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz Tatlıcı, Damlaların Dansı, Kedi ile Palyaço, Fareli Köyün Kavalcısı, Karagöz Balıkçı, Boncuk, Çiçek Prenses, Boya Benek, Uğurböceği, Edi’nin Annesi Nerede?, Pırtlatan Bal.

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Yuvaya Dönmek, beklenmedik bir anda nüfus mübadelesi ile yüzleşerek evini ve her şeyini kaybeden bir ailenin çöküşünü anlatıyor. Bu yolculuğu farklı dilleri konuşan farklı ülkelerden ve sanatsal gelenekten sanatçılar sunmaktadır. Oyun, çok kültürlü bir toplumda yaşamanın ve karmaşık kültürlerde var olmanın önemini seyirciye duygusal yoldan aktarıyor. Alessandra Paoletti’nin yazıp yönettiği 22-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde. Oyunda; Emre Narcı, Esin Umulu, Işıl Zeynep Tangör, Ömer Barış Bakova, Özgür Kaymak Tanık, Selim Can Yalçın, Semah Tuğsel rol alıyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın diğer yeni oyunu Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti. Oyun 30-31 Ocak 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde küçük tiyatroseverlerle buluşuyor.

Vişne Bahçesi, 19. yüzyıl sonu Rus aristokrasisinin çözülüşüne ve çöküşüne tanıklığa çağırıyor. Aristokrat bir ailenin son fertleri tüm servetlerini tüketmişlerdir. Ellerinde kalan son şey olan vişne bahçesiyle çevrili çiftlikleri ise borçlarından ötürü satılmak üzeredir. Üretmeye ve çalışmaya alışık olmayan bu insanlar; kapılarını sıkıca kapadıkları evlerinde servetlerinin son kırıntılarını tüketirken, dışarıda yaşanan büyük değişim sadece o ünlü vişne bahçelerini değil, eskiden olduğu gibi sürdürebileceklerini sandıkları yaşamlarını da tehdit etmektedir. Rus edebiyatının ve tiyatrosunun önemli ismi Anton Çehov’un yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Hümay Güldağ, Aslı Nimet Altaylar, Berna Adıgüzel, Zafer Kırşan, Engin Alkan, Emre Şen, Hüseyin Tuncel, Işıl Zeynep Tangör, Murat Üzen, Selin Türkmen, Erhan Abir, C. Ahhan Şener, Çağlar Polat, Samet Hafızoğlu, Başak Erzi, Zeynep Ceren Gedikali, Destan Batmaz rol alıyor. Oyun, 2-5 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

Kabare (Cabaret), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare, 1972’de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve “Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi” listesine girdi. Joe Masteroff’un yazdığı Yücel Erten’in yönettiği oyunun unutulmaz müziği John Kander imzasını taşıyor. Oyunda; Mert Turak, Senan Kara Tutumluer, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutluğ, Hakan Arlı, Nurdan Kalınağa, Soner Dinç, Eraslan Sağlam, Ceren Hacımuratoğlu, Pınar Aygün, Deniz Evrenol, Yeşim Mazıcıoğlu, N. Ceren Aktay, Yonca Eğilmezbaş, Mana Alkoy, Y. Arda Alpkıray, Doğan Şirin ve Berk Samur rol alıyor. Oyun, 8-12 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 29-31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde ise Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…
Yolcu adlı oyunda olay, 1921 yılında, Kurtuluş Savaşı’nın yoğun biçimde sürdüğü günlerde, Anadolu’nun ücra bir köşesindeki tren istasyonunda geçmektedir. Kar ve buzla kaplı istasyonda çok seyrek duran trenler artık hiç durmadan yollarına devam etmektedir. İstasyon şefi, karısı ve makasçı, devrilen telgraf direğiyle birlikte tamamen dış dünya ile bağlantılarını kaybetmişler ve kendi yalnızlıkları içinde birbirleriyle de iletişimlerini koparmışlardır. İstasyona gelen “Atlı” onlara hem dış dünyadan haber hem de umut getirir. Hatta yaşama yeniden bakmalarını sağlayan bir ”kurtuluş”… Nazım Hikmet’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyun 15-19 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 2-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde, 8-12 Ocak 2014 tarihlerinde ise Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde;  oynanacak. Oyunda; Bahtiyar Engin, Gün Koper, Mehmet Avdan, Aslıhan Kandemir rol alıyor.
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı müzikal oyunda, 31 Mart Olayı ile başlayan ve 1960 yılının ortalarına kadar devam eden süreçte, ülkemizin siyasal ve toplumsal durumu tüm gerçekliğiyle yansıtılıyor. Beraber büyüyen Vicdani ile Efruz’un ilerleyen hayatları ve ilişkileri üzerinden, içindeki vatan sevgisini, ülkesinin çıkarlarını kendi hayatından bile üstün tutan Vicdani Yurdakuler’in her zaman yenilmeye mahkûm, düzene ayak uyduramayan ve haksızlıklarla dolu hayatı gözler önüne seriliyor. Haldun Taner’in yazdığı Can Doğan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. 3-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 22-26 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 15-19 Ocak 2014 tarihlerinde ise Ümraniye Sahnesi’nde oynanacak oyunda; Can Alibeyoğlu, Şeyda Arslan, Özgür Atkın, İrem Arslan Aydın, Mert Aykul, Barış Çağatay Çakıroğlu, Uğur Dilbaz, İrem Erkaya, Can Ertuğrul, Elyesa Çağlar Evkaya, Yasemin Gezgin, Eftal Gülbudak, Ümran İnceoğlu, Yılmaz Meydaneri, Neslihan Öztürk, Ersin Umulu, Derya Yıldırım, Zeynep Göktay Dilbaz, Pınar Demiral rol alıyor.
Vakti Geldi…  Üç  eski  okul arkadaşı; bir iş adamı, bir bürokrat ve bir profesör… Yıllar önce yaşanan ve üzerine  sünger çekilen bir olay… Tam da her şeyin yolunda  gittiğini düşündükleri sırada bir karabasan gibi üzerlerine çökmüştür. Aile düzenleri, siyasi, ekonomik ve akademik gelecekleri hatta tüm yaşamları onları buluşturan bir kız yüzünden tehdit altındadır. Yüzleşme vakti gelmiştir. İlginç ve sürpriz gelişmelere gebe hesaplaşmalar başlar. Gökhan Eraslan’ın yazdığı Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda; Orhan Hızlı, Ali Karagöz, Yeşim Koçak, Selçuk Soğukçay rol alıyor. Oyun 29-31 Ocak / 1-2 Şubat 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 2-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 15-19 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl‘in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Tankut Yıldız, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Emre Şen, Edip Tepeli, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Berna Adıgüzel, Zeynep Ceren Gedikali, Derya Çetinel, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Özge Midilli Aşar, Esra Karabaş, Murat Güreç, Utku Akıncı rol alıyor. Oyun, 10-12 Ocak 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde; 29-31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde…
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı müzikal oyun, 17-19 Ocak 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde izleyicisiyle buluşuyor. Aziz Nesin’in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorgulayan oyunu, Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda; Y. Arda Alpkıray, Tuğrul Arsever, Göksel Arslan, Şevket Avşar, Yalçın Avşar, Volkan Ayhan, Savaş Barutçu, Mehmet Bulduk, Mevlüt Demiryay, Can Doğan, Hasibe Eren, Hamit Erentürk, Murat Üzen, Selin Türkmen, Murat Güreç, Ergün Işıldar, Nurdan Kalınağa, Reyhan Karasu, Ezgim Kılınç, Cihan Kurtaran, Derya Kurtuluş, Senem Oluz, Okan Patırer, Deniz Evrenol, Melisa Demirhan, Serkan Bacak, Özgürefe Özyeşilpınar, Berk Samur, Doğan Şirin, Tankut Yıldız, Burteçin Zoga, Abdullah Topal, Tuğçe Açıkgöz rol alıyor. Oyunun müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.
Şark Dişçisi adlı müzikalde, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası, 19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan’ın eğlenceli komedisini; müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluşturuyor. İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikâyesini konu alan oyun, izleyenleri “bir arada güldüğümüz zamanları hatırlamaya” davet ediyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. 24-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak oyunda; Selçuk Borak, Kubilay Penbeklioğlu, Sevil Akı, Selin Türkmen, Zafer Kırşan, Zeynep Ceren Gedikali, Hüseyin Tuncel, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Destan Batmaz, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Reyhan Karasu, Murat Üzen, Serkan Bacak, Okan Patırer, Melisa Demirhan, Özge Midilli Aşar, C. Ahhan Şener rol alıyor.

Hıdrellez, Meriç nehri kıyısında yaşayan coşkulu “Romanlar”dan hüzünlü bir aşk öyküsü… Firuze Engin’in yazdığı Ali Yaylı’nın yönettiği “Hıdrellez”, ruhu ne kadar özgür olursa olsun, sevdiğinin gönlünde tutuklu kalan genç bir kızın çaresizliğini ve yalnızlığını konu alırken, bir dönemin siyasi acılarına da tanıklık ediyor. Melahat Abbasova, Engin Akpınar, Melike Altınbaran, Ceysu Aygen, Şenay Bağ, Radife Baltaoğlu, Nergis Çorakçı, Esra Ülger, Gürol Güngör, Fahri Kıncır, Ertuğrul Postoğlu, Elçin Atamgüç, Emrah Can Yaylı, Reha Bahadır Kadak, Ozan Tura, Merve Keleş, Özgür Dağ, Hüsnü Demiralay, Vildan Türkbaş’ın rol aldığı oyun, 8-12 Ocak 2013 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde, 31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

Ocak, 1960’lı yıllarda emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen bir arada durma çabasını anlatır. Anne, baba, çocuklar ve büyükanneden oluşan aile bireylerinin her biri farklı karakterlere ve hayallere sahiptir. Tüm sıkışmışlıklarına rağmen birbirlerine duydukları sevgi, diğer tüm yoksunluklarını unutturmaktadır. Sahnede bir yandan aileyi izlerken, diğer yandan 1960’ların İstanbul’unu, hayallerini, müziğini ve radyosunu da hatırlarız. Turgut Özakman’ın yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda; Aslı İçözü, Hakan Güner, Mahperi Mertoğlu, Cengiz Tangör, Erkan Sever, Mana Alkoy, Soner Dinç rol alıyor. Oyun, 15-19 Ocak 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” ilk kez 2012-2013 sezonu sonunda Makedonya’da “Uluslararası Stobi Antik Drama Festivali”nde seyirci karşısına çıktı ve orada En İyi Kadın Oyuncu (Nazan Yatgın), Sahne Görsel Efekt Tasarımı (Kemal Kocatürk, Sırrı Topraktepe) ödüllerine layık görüldü. Aristophanes’in yazdığı Kemal Kocatürk’ün yönettiği Lysistrata “Kadınlar da Savaşırsa” “savaş” ve “kadının toplumdaki yeri” temalarını işliyor. Oyunda savaşlardan bıkıp usanan kadınların eşlerini kaybetmemek ve daha güzel bir gelecek için Antik Atina’daki yönetim merkezi Akropolis’i işgal etmeleri ve erkeklerin savaşa katılmaları durumunda kadınlıklarını öne çıkarmaları anlatılıyor. Oyunda; Berrin Akdeniz, Hülya Arslan, Murat Bavli, Demet Bozyaka Şalt, Ayşen Çetiner, Gökhan Eğilmezbaş, Bensu Orhunöz, Çağrı Ö. Hün, Irmak Örnek, Selçuk Soğukçay, İbrahim Ulutaş / Okan Patırer, Çağatay Palabıyık, Nazan Yatgın, Çağlar Yiğitoğulları rol alıyor. Oyun 22-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Türkiye Kayası “Bir Göç Hikâyesi”, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir. Fehime Seven’in yazdığı Şükrü Türen’in yönettiği oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor. Oyun 29-31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Para, 2012-2013 sezonu sonunda Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 30. yılı vesilesiyle özel bir gösterimle seyirciyle buluştu. Necip Fazıl Kısakürek’in öne çıkan oyunlarından olan “Para”, paranın belirlediği toplumsal yaşamın çürümüşlüğünün bireylere ve bir aileye yansıyan yanını ele alıyor. Savaş, vurgun, insanı hiçe sayan ekonomik ilişkiler ve bankalar, toplumsal çözülmeye hizmet eden siyaset, birbirine güven duymayan bireylerin sistemden gelen güçlerini birbirine karşı kullanmaları oyunun olay örgüsünü oluştururken, “insanlık değerleri” tartışmaya sunuluyor. Engin Gürmen’in yönettiği oyunda; Aziz Sarvan, Cem Uras, Doğan Altınel, Nurdan Gür, Aslı Aybars, Oğuzboy Vedat Şahin, Zeki Yıldırım, Alev Oraloğlu, Deniz Yeşil Mavi, Ali Mert Yavuzcan, Seza Güneş, Engin Gürmen rol alıyor. Oyun 8-12 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde, 23-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 30-31 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde…

Shakespeare’de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kendi düş dünyalarından yaşamı yorumlayan hastalarla, onları anlamaya çalışan iç çelişkiler içindeki hekimler, sistemin eksikliğinden yararlanan personelin ilişkileriyle süre giden yaşantı, yeni bir hastanın aralarına katılmasıyla değişime uğrar. Her biri tanınmış bir kişiliği temsil eden hastalar ile hastane çalışanları giderek Shakespeare ve “Romeo ile Juliet” oyunu etrafında yaşama bakmaya başlarlar. Farklı gezegenlerden geldiğini düşünenler; Sarah Bernhardt, Stalin gibi tarihsel, sanatsal kimlikler, bölünmüş kişilik yaşayanlar, konumuna, yaşam biçimine yabancılaşan çalışanların biçimlediği Shakespeare, 19. yüzyılın sonundan günümüze dünya tarihinde yaşanan konuları paylaşıyor. İyiliğin, güzelliğin, ortak düşler kurmanın insanlığın kurtarıcısı olduğu düşüncesini işleyen “Shakespeare”, komedyanın anlatım olanaklarından yararlanarak insanlığın sorunlarına dikkat çekiyor. Elçin’in yazdığı Melahat Abbasova’nın yönettiği oyun, 2-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 22-26 Ocak 2014 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde… Oyunda; Sezai Aydın, Selma Karahan, Ertuğrul Postoğlu, Murat Coşkuner, Meriç Benlioğlu, Elçin Etamgüç, Nevzat Çankara ve Özgür Dağ rol alıyor.

Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli, 2-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, 9-12 Ocak 2013 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkıyor. A. Kadir Bozkurt’un yazdığı Zuhal Ergen’in yönettiği oyunda; ülkenin birinde yaşanan siyasal ve toplumsal değişimler, evlilikleri boyunca bu sürece şahitlik ederek ölümle şakalaşan yaşlı bir çiftin ilişkisi ekseninde mizahi bir dille aktarılıyor. Kendini değiştirmeyi akıl edemezken dünyanın düzenini değiştirmeye çalışan ve eşiklerde kalmanın sancısını yaşayan bir adamın baskılar karşısındaki tavrı hicvediliyor. Kahramanlarımız için hayat tıpkı sirke tadında böğürtlen reçeli gibi… Biraz acı, biraz buruk ama bazen de tatlı… Oyunda; Mert Tanık ve Bensu Orhunöz rol alıyor.
Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ziya Osman Saba’nın 1940’lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Ziya Osman Saba’nın öykülerinden Hilmi Zafer Şahin’in uyarladığı, Can Doğan’ın yönettiği oyun, Ziya Osman Saba’nın İstanbul’a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor. Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları’ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor. Uğur Arda Aydın, Can Doğan, Samet Hafızoğlu’nun rol aldığı oyun, 9-19 Ocak 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.
Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye’de Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik’in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere… Ergün Işıldar’ın yönettiği, Naşit Özcan’ın rol aldığı oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı’na götürüyor. Oyun, 23-26 Ocak 2014 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde seyredilebilir.

Ocak Ayında Çocuk Oyunları

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti adlı yeni çocuk oyunu 30-31 Ocak 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde,

Sema Ergenekon-Gökhan Aktemur’un yazdığı Cengiz Özek’in yönettiği Damlaların Dansı, 4-5-11-12 Ocak 2014 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 18-19 Ocak 2014 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde,

Aziz Nesin’in yazdığı Haşmet Zeybek’in yönettiği Pırtlatan Bal, 18-19 Ocak 2014 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 4-5-11-12 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde,

Adrian C. Mitchell’in yazdığı, Gülsün Siren Kınal’ın çevirdiği ve Cem Karakaya’nın yönettiği Fareli Köyün Kavalcısı, 25-26 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde,

Can Doğan’ın yazıp yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler, 25-26 Ocak 2014 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 4-5-18-19 Ocak 2014 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde

Caner Bilginer’in yazıp yönettiği Karagöz Tatlıcı, 4-5-11-12 Ocak 2014 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 25-26 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde, 2-3-9-10 Ocak 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde,

Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt 18-19-25-26 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 2-3-9-10 Ocak 2014 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 11-12 Ocak 2014 tarihlerinde Ümraniye Sahnesi’nde, 16-17 Ocak 2014 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde,

Güneş Han’ın yazdığı Sibel Topaloğlu’nun yönettiği Boncuk, 4-5 Ocak 2014 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde, 16-17-18-19 Ocak 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde,

Pınar Yaygel ve Raşel Meseri’nin yazdığı Emre Narcı’nın yönettiği Edi’nin Annesi Nerede? 11-12 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde,

Hasan Erkek’in yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Çiçek Prenses, 18-19-25-26 Ocak 2014 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde,

Özgür Atkın-Ceren Hacımuratoğlu’nun yazdığı Özgür Atkın’ın yönettiği Karagöz Balıkçı, 4-5-11-12 Ocak 2014 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 23-24-30-31 Ocak 2014 tarihlerinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde, 25-26 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde,

Erhan Özçelik’in yazıp yönettiği Kedi ile Palyaço, 18-19-25-26 Ocak / 1-2 Şubat 2014 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 4-5-11-12 Ocak 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde,

Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Boya Benek, 16-17-23-24-30-31 Ocak 2014 tarihlerinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde,

Güneş Han’ın yazdığı Sibel Topaloğlu’nun yönettiği Uğurböceği, 23-24 Ocak 2014 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kod Adı: K. O. Z. (2015) Saint Laurent (2015) Evde - Dans La Maison - In The House (2013) Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar - Masha i Medved 3 (2019) Vadimdeki Gözyaşları - La Vallee Des Larmes (2013) The Boogeyman (2023)

Leave a comment