Şehir Tiyatroları Mart ayının son haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

30 Mart – 3 Nisan 2016 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle;Cyrano de Bergerac, İki Arada Bir Yerde, Ayak Takımı Arasında, Son(suz) Öykü, Fehim Paşa Konağı, Oyunun Oyunu, Zengin Mutfağı ve çocuk oyunları; Define Adası, Piti, Palyaço Prens, Yaşasın Barış, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, İki Kova Su, Karagöz Çiftlik Bekçisi ve Karagöz’ün Uykusu.

Mart ayının son haftasında sahnelenecek oyunlar ve konuları

CYRANO DE BERGERAC
Edmond Rostand’ın yazdığı Cyrano de Bergerac, Mehmet Birkiye rejisiyle seyirciyle buluşuyor. Kılıç kullanması ve şairliğiyle hayranlık uyandıran Cyrano’nun tek kusuru, haddinden fazla büyük olan burnudur. Kendini son derece çirkin bulan Cyrano, kuzeni Roxane’a aşık olur, ne var ki Roxane, Cyrano’nun bölüğünden genç ve yakışıklı Christian’a aşıktır. 17. yüzyıl Fransa’da yaşamış şair ve silahşör Cyrano de Bergerac’ın hayatından esinlenen oyun, aşkı, kahramanlığı ve gururu anlatıyor. Oyunda; Gizem Akkuş, Doğan Altınel, Göksel Arslan, Şeyda Arslan, Musa Arslanali, Murat Bavli, Gülşah Bayar, Damla Cangül, Seda Çavdar, Özgür Dağ, Özgür Dereli, Gökhan Eğilmezbaş, Ada Alize Ertem, Tanju Girişken, Hakan Gümüş, Çiğdem Gürel, Lale Kabul, Cem Karakaya, Hüseyin Kefeli, Derya Keykubat, Ertan Kılıç, Asrın Gurur Kuyucak, Cem Uras, Okan Patırer, Yiğit Sertdemir, Emrah Derviş Soylu, Can Tarakçı, Ayşecan Tatari, Hasip Tuz, İbrahim Ulutaş, Emrah Can Yaylı, Aslı Beste Benian, Buğra Özgün ve Ayla Özkan rol alıyor. Oyun; 30 Mart 2016 – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.

İKİ ARADA BİR YERDE
Danis Tanovic’in “Tarafsız Bölge” adlı film senaryosundan oyunlaştırılan İki Arada Bir Yerde adlı oyun Yıldıray Şahinler’in rejisiyle sahneye taşınıyor. “İki Arada Bir Yerde”, savaşın tam orta yerinde “iki taraf” haline gelmiş ya da düşürülmüş “asker-insan’ların” durumunu anlatıyor. Adları yasam biçimleri, uğruna savaştıkları değerler, hatta beklentileri, birbirinin benzeri olanları ateş altındaki korkuları, tedirginlikleri, öfkeleri oyunda konu ediliyor. Oyunda; Cengiz Tangör, Mehmet Sefa Öztürk, Yıldıray Şahinler, Mehmet Soner Dinç, Murat Coşkuner, İrem Arslan, Reyhan Karasu, Ertuğrul Postoğlu ve Alp Tuğhan Taş rol alıyor. Oyun; 30 Mart 2016 – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

AYAK TAKIMI ARASINDA
Şehir Tiyatroları Rus edebiyatının dev yazarı Maksim Gorki’nin önemli oyunu Ayaktakımı Arasında’yı Orhan Alkaya rejisiyle sahneye taşıyor. Maksim Gorki, Çehov’un deyişiyle, “Tahrip edilmesi gereken her şeyi tahrip eden bir muhrip”ti. Çağının gerçek insan figürlerinden yola çıkarak yazdığı Ayaktakımı Arasında (Na Dne) oyunu, 1903’teki ilk sahnelenişiyle birlikte, dünya tiyatrosunun klasikleri sınıfına girdi. Farklı kesimler, farklı sınıflardan gelen ve bir toplum panoraması oluşturan karakterleri, sürüklendikleri hayatın dibinden sıyrılıp, bütün yaşantı zenginlikleriyle tiyatro sahnesinde belirdi. Devrimin ayak seslerinin duyulmaya başladığı bir tarihsel dönemeçte, “dipte”ki hayatlarına tutunmanın yolunu arayan bu insanlar, hâlâ çok tanıdık. Oyunda; Rıdvan Çelebi, Yeşim Koçak, Şirin Kılavuz, Yılmaz Meydaneri, Serdar Orçin, Ali Gökmen Altuğ, Buket Yanmaz Kubilay, Irem Erkaya, Semah Tuğsel, Kutay Kırşehirlioğlu, Ahmet Özarslan, Mehmet Avdan, Mert Tanık, Mazlum Kiper, Çaglar Polat, Tuğrul Arsever ve Emrah Özertem rol alıyor. Oyun; 31 Mart 2016 – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

SON(SUZ) ÖYKÜ
Son(suz) Öykü, yirmi yıldır kapalı olan Masal Tiyatrosu’nu anlatıyor. İki kadın yıllardır kayıp bir metni aramakta… Dünü, bugünü ve geleceği sorgulamakta… Ve provalar sırasında ölen Nestor’un gizemli ölümünü… Jose Sanchis Sinisterra’nın yazdıgı, Arif Akkaya’nın yönettigi oyunda Aysegül İşsever ve Jülide Kural rol alıyor. Oyun; 30 Mart 2016 – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

FEHİM PAŞA KONAĞI
Turgut Özakman’a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit’in istibdadının son dönemlerinde geçer. Eski Kabadayı Rasim Baba’nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa’ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa’nın konağına götürür. Fakat Yusuf’un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa’nın kızına âşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir. Turgut Özakman’ın yazıp Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunda Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay , Serkan Bacak, Volkan Ayhan ve Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyun; 30 Mart 2016 – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

OYUNUN OYUNU
”Çırılçıplak” adlı oyunu sahnelemek üzere provaya başlayan bir tiyatro grubunun, bu süreçte yaşadıkları zorlukları, terslikleri, sıkıntı ve sevinçleri anlatan oyun, türünün en iyi örneklerinden biri olarak seyirciyle buluşuyor. Micheal Frayn’ın yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın dilimize kazandırdığı oyunu Ali Gökmen Altuğ yönetiyor. Oyunda; Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Berna Oğuzutku Demirer, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci ve Yeliz Gerçek rol alıyor. Oyun; 31 Mart 2016 – 02 Nisan 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

ZENGİN MUTFAĞI
Zengin Mutfağı’nda 1970’ler Türkiyesi’nde zengin köşkündeki hizmetlilerin, o yıllardaki toplumsal kavga içinde taraf olup olmama konusunda yaşadıkları olaylar trajikomik bir anlatımla sunuluyor. Ayrıca Epik Tiyatro’nun ülkemizdeki önemli örneklerinden olan oyun, alt sınıf insanlarının yaşamsal ve düşünsel seçimlerini sorguluyor. Vasıf Öngören’in yazdığı Aslı Öngören’in yönettiği oyunda; Murat Garibağaoğlu, Ozan Gözel, Ali Mert Yavuzcan, Selçuk Yüksel ve Irmak Örnek rol alıyor. Oyun; 31 Mart 2016 – 2 Nisan 2016 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

ÇOCUK OYUNLARI

DEFİNE ADASI (7+ Yaş)
Robert Louis Stevenson’ın eserinden Molcom Morgan’ın uyarladığı Cem Karakaya’nın yönettiği Define Adası’nda efsanevi korsan Kaptan Flint’in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve o haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen Uzun John Silver ve Kaptan Flint’in eski tayfalarının hikâyesi anlatılıyor. Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Alp Tuğhan Taş, Ayşem Yağmur Ulusoy, Barış Çağatay Çakıroğlu, Tanju Girişken, Şirin Kılavuz, Çağatay Palabıyık, Ahhan Şener, Selim Can Yalçın, Pelin Budak, Dilay Taşkaya, Seda Çavdar, Gizem Akkuş, Asrın Gurur Kuyucak, Şeyda Aslan, Derya Keykubat ve Reyhan Karasu’nun rol aldığı oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

PİTİ (3+ Yaş)
Okan Karaca’nın yazıp yönettiği Piti oyununda, annesini kaybetmiş bir kaz yavrusu olan Piti, daha yumurtadayken üç kardeşin bahçesine yuvarlanır. Yumurta çatlar, içinden Piti çıkar. Üç kardeş Piti’yi çok severler ve ona annesini bulması için yardım etmeye karar verirler. Fakat Muhteşem Kurt peşinde olduğu uçurtmayı ele geçirebilmek için Piti’yi kaçırır. Oyunda; Şenay Bağ, Pınar Aygün, Engin Akpınar, Okan Karaca ve Ceren Hacımuratoğlu rol alıyor. Oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

PALYAÇO PRENS (3+ Yaş)
Palçayo prens, çocukların hayal dünyalarının masal olgusu ile beslenmesi için kurguladığımız bir oyun. Kahramanlar, olaylar, olup biten her şey bir masal. Tiyatro, bu masalın onlara anlatılabilmesi için kullandığımız araçlardan sadece biri. Günümüzde prensler, prensesler yok ama masalımızda onlara ait gördüğümüz tüm duygular hala var. Şefkat-acımasızlık, iyilik-kötülük, mutluluk-mutsuzluk… En önemlisi sevgi… O hep vardı, hala var. Palyaço prens sevgiyi renklerle anlatan bir oyun. Turgay Yıldız’ın yazıp Süeda Çil’in yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Ayşecan Tatari, Cem Baza, Deniz Yeşil Mavi, Edip Tepeli, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Musa Arslanali ve Özgür Dağ rol alıyor. Oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

YAŞASIN BARIŞ (3+ Yaş)
Yaşasın Barış’ta, birbirleriyle ürettiklerini paylaşarak dostça yaşayan koyun ülkesi ve buğday ülkesi sadece kendini düşünen bencil vezirin hain planlarıyla savaşa başlarlar. Buğday ülkesinin her şeyin farkında olan prensesi kendini feda ederek “düşman ülkeye” gizlice girer. Mızıkasının umutlu ezgileriyle vezirin planlarını ortaya çıkarır ve herkesin ısrarla istediği barışı getirir. Hasan Erkek’in yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Emrah Can Yaylı, Ercan Demirhan, Pelin Abay, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk ve Yağmur Damcıoğlu rol alıyor. Oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

ALAADDİN’İN SİHİRLİ LAMBASI (6+ Yaş)
Alaaddin, iyi niyetli, sevgi dolu, müziği çok seven bir gençtir. Rüyalarında gördüğü prensesle evlenmektir hayali. Ama bir türlü iş bulamaz kendine. Bir gün çok uzaklardan, şarkılarını dinleyen güzeller güzeli prensesle karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Kral’ın kötü yürekli veziri ise sihirli lambanın Alaaddin’in evinde olduğunu öğrenmiştir. Bakalım Alaaddin cin’inde yardımıyla önüne çıkan zorlukları aşabilecek mi? Turgay Yıldız’ın yazıp Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Ceysu Aygen, Serkan Bacak, İbrahim Can, Hamit Erentürk, Samet Hafızoğlu, Cihan Kurtaran ve Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ (5+ Yaş)
Gökçe Yaşar’ın yazıp, Yeşim Koçak ve Selin Türkmen’in yönettiği Üzgün Ağaçlar Ülkesi’nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de bu işten pek memnundur. Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz. Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar. Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Can Alibeyoğlu, Gülşah Bayar, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali, Buğra Can Ildırışık, Emre Karaoğlu, Okan Karaca ve Can Tarakçı’nın rol aldığı oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

İKİ KOVA SU (7+ Yaş)
“Mutluluk Dağıtan Eskici” Köyün Bekçi’sinin Güneş ve Çiçek adında iki kızı vardır. Köyün zengini Altınkese ve Kunduracı ise Bekçi’ye rağmen, bu güzel kızlarla evlenmek ister. Fakat Kunduracı’nın yeni bir hayat kuracak parası, Altınkese’nin de işi dışında hiçbir şeye ayıracak zamanı yoktur. Bir gün köye gelen Eskici’nin kurduğu oyun sayesinde herkesin hayatı değişir. A.E. Gredianus’un yazıp Göksel Arslan’ın yönettiği oyunda Özgün Akaçça, Mert Aykul, Mehmet Soner Dinç, Yeşim Mazıcıoğlu, Aslı Menaz ve Hasip Tuz rol alıyor. Oyun; 3 Nisan 2016 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

KARAGÖZ ÇİFTLİK BEKÇİSİ (3+ Yaş)
Karagöz uzun zamandır işsizdir ve iş aramaktadır. Sonunda kendisine bir çiftlikte iş bulur. İşi hayvanların bakımını yapmaktır. Ama ortada bir sorun vardır. Karagöz, hayvanları tanımamaktadır. Özgür Atkın’ın yazıp, yönettiği oyunda İrem Erkaya ve Tankut Yıldız rol alıyor. Oyun; 31 Mart 2016 tarihinde Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde.

KARAGÖZ’ÜN UYKUSU (3+ Yaş)
‘’Hoooor piiiş, hoooor piiiş. Yok olmadı. Hiiiiir poorrr, hiiiiir pooorrr. Yine olmadı… Uyuyamıyorum ” diyor Karagöz. Karagöz’ün uykusu kaçmış. Nerde bu uyku, kimde? Karagöz’e uyuması için yardımcı olmaya hazır mısınız? Özgür Atkın’ın yazıp Can Alibeyoğlu’nun yönettiği oyunda Elyesa Çağlar Evkaya ve Lale Kabul rol alıyor. Oyun;
31 Mart 2016 tarihinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

İyi Seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ya Aşksa? - What If? (2014) Cin Hapishanesi (2023) 360 (2012) Vampir Avcısı: Abraham Lincoln - Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) Çıplak Ten - Carne trémula (2022) Afire - Kızıl Gökyüzü (2023)

Leave a comment