İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya devam ediyor. Sanatseverleri, alanının önde gelen eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen atölye programları, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön veren isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın, bu hafta kurumsal sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluşturacağı atölye, söyleşi ve oyun gösterimi programları:
8 Haziran Pazartesi günü 15:00’te Oyunculuk Atölyesinde Burak Davutoğlu konuşma ve diksiyon üzerine bu hafta yeni bir videoyla bizlerle olacak. Türkçenin ses yapısı, doğru, güzel ve etkin konuşma teknikleri ve oyunculuk mesleğiyle konuşma, tonlama gibi çalışmalar, bu atölye kapsamında paylaşılacak.

9 Haziran Salı günü 21:00’de, Çağdaş Gösteri Sanatları Atölyesi, Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde bu hafta Thomas Ostermeier’i konuk ediyor. “Salgın ve Sonrası-Berlin Schaubühne’de Yaşanan Değişimler” başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirilecek.
10 Haziran Çarşamba günü 19:00’da, “Sahnenin Gizli Kahramanlarına Sorduk” isimli söyleşimizin 2. konuğu Sahne Teknisyeni Seyit Kırdı olacak.
10 Haziran Çarşamba günü 20:00’de, Oyunculuk Atölyesi’nde, Mahperi Mertoğlu’yla role hazırlık atölyesi gerçekleştirilecek. Oyunculuk mesleğinde, bir oyuncunun role hazırlanma teknikleri, nelere dikkat etmesi gerektiği, karakter okuma ve değerlendirme gibi belirli çalışmalar bu atölye çerçevesinde katılımcılarla paylaşılacak.
12 Haziran Cuma günü 15:00’te, Oyunculuk Atölyesi’nde, Süeda Çil ile Türkçe konuşma incelikleri atölyesi gerçekleştirilecek.
13 Haziran Cumartesi günü 11:00’de Çocuk Saati’nde birçok farklı etkinlik çocukları bekliyor. Profesör Malumatfuruş’la Denenmemiş Deneyler, Evdeki Malzemelerimizle Enstrüman Yapımı, Karagöz Hacivat, Kukla Yapımı ve Hikâye Zamanı programları çocuklarla buluşacak.
13 Haziran Cumartesi günü 15:00’te Keloğlan isimli çocuk oyunumuz seyirciyle buluşacak.
14 Haziran Pazar günü 15:00’te Romeo ve Juliet isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak.

KELOĞLAN
Keloğlan yüzyıllardır anlatılan, nesillerden nesillere aktarılarak günümüze kadar gelen bir masal kahramanımız. Tembelliği her seferinde başına iş açsa da o, çocuksu saflığı, pratik zekası, yapıcı karakteriyle sonunda mutlaka doğruya ulaşır. Küçük seyirciler oyunda bir yandan bu sevimli masal kahramanının maceralarını izlerken diğer yandan artık unutulmaya yüz tutmuş Karagöz, Ortaoyunu gibi geleneksel tiyatromuzun türleri arasında keyifli bir yolculuğa çıkarılıyor.
Işıl Özgentürk’ün yazdığı, Şevket Avşar’ın yönettiği oyunda Suna Pekuysal, Hülya Arslan, Can Ertuğrul, Zümrüt Erkin, Murat Derya Kılıç, Caner Bilginer, Kutay Kırşehirlioğlu, Selçuk Yüksel, Işıl Zeynep Karaalp, Zafer Kırşan, Yonca İnal, İbrahim Şirin, Ezgi Sümer Yolcu, İbrahim Gündoğan, İbrahim Can rol alıyor. Oyun 2006’da sahnelendi.
ROMEO VE JULİET
Romeo ve Juliet’te, iki aile arasında bitmek bilmeyen bir nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşk anlatılıyor. Bu öyküyü bir aşk söylencesine dönüştürerek, temel bir “aşk” imgesi yaratan Shakespeare, bu yolla acımasız toplumsal gerçeklerle gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne seriyor. Shakespeare’in büyük aşk tragedyasının temelinde yatan aile düşmanlığı yüzünden, Romeo ve Juliet arasındaki aşk, ancak sevgililerin ölümüyle “ölümsüz” bir kimliğe bürünüyor…
William Shakespeare’in yazdığı Kemal Başar’ın yönettiği oyunda; Mert Turak, Ece Özdikici, Levend Yılmaz, Hikmet Körmükçü, Selçuk Soğukçay, Müge Akyamaç, Ersin Umulu, Caner Çandarlı, Kubilay Penbeklioğlu, Selçuk Yüksel, Can Doğan, Mehmet Bulduk, Nevzat Çankara, Nurdan Gür, Hüsnü Demiralay, Özge O’Neill, Selin Türkmen, Serkan Bacak, Bahar Özge Göze, Murat Güreç, Yasemin Güvenç, Hamit Erentürk, Melisa Demirhan, Senem Oluz ve Berk Samur rol alıyor. Oyun 2011 yılında sahnelendi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşkın Bununla Ne İlgisi Var? - What’s Love Got to Do with It? (2023) Parlak Yıldız - Bright Star (2010) Dedemle Bu Yaz - Avis de Mistral – My Summer in Provence (2015) Kızıl Tepe - Crimson Peak (2015) Regression: Korku Terapisi (2015) Gülcemal (2014)