“SARHOSLUK”(IVRESSE) 5 NISAN’DA CRR’DE!

İranlı Ali Reza Ghorbani ve
Tunuslu Dorsaf Hamdani
Ömer Hayyam rubaileriyle
5 Nisan’da CRR’de!

İranlı şair ve filozof Ömer Hayyam’ın kendine özgü rubaileri, “İvresse / Sarhoşluk” isimli projede, İranlı solist Ali Reza Ghorbani ve Tunuslu Solist Dorsaf Hamdani’nin sesleriyle yeniden hayat bulacak.

5 Nisan akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserde sanatçılara tarda Ali Ghamsary, udda Abdelhouaed Zaim, kemençede Sohrab Pournazeri, perküsyonda ise Hussein Zahawy ve Keyvan Chemirani eşlik edecek.

Hafızlıktan solistliğe…

Konserin solisti Ali Reza Ghorbani kariyerine hafız olarak başladı. İran geleneksel müziğine ilgi duyan Ghorbani aldığı müzik eğitimi sonrası İran Ulusal Orkestrası’nda solist olarak görev aldı ve uluslararası pek çok festivalde övgü alan performanslar sergiledi. Sanatçı, altıncı kaydı Les Chants Brules’i (Yeniden doğuş şarkıları) Mevlâna’ya adadı ve onun şiirlerini besteledi.

İlk savaş karşıtı eylemci Hayyam!

Kimilerince “tarihte bilinen ilk savaş karşıtı eylemci” olarak da anılan İranlı şair, filozof, matematikçi ve astronom Ömer Hayyam, birçok ilim adamı tarafından Batınî olarak görüldü. Hayam, yetiştiği İslâm kültüründeki hâkim anlayıştan ayrılmış ve kendi dünya görüşünü rubailerle edebî bir şekilde ifade etmiştir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Annemin Zamanı (2022) Düşkapanı - Dreamkatcher (2021) Maskeli Balo - Masquerade (2023) Genç Pehlivanlar (2016) Sokak Köpekleri Bal ile Betty (2016)

Leave a comment