Oyuncu İREM ALTUĞ’unun kaleme aldığı SAN FRANCİSKO KAFASI Mona Kitap’tan çıktı.

OYUNCU İREM ALTUĞ’DAN
BİR DÖNÜŞÜM ROMANI

Çukur dizisinde oynayan ve büyük beğeni toplayan oyuncu İrem Altuğ’dan, cesur ve çarpıcı bir roman: San Francisco Kafası.
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Ihlamurlar Altında, Vazgeç Gönlüm, Kayıp Aranıyor, Aşk Ekmek ve Hayaller, Masum adlı dizilerde başrolde oynayan; Eve Giden Yol, Kirpi, Melekler ve Kumarbazlar, Nar ve Yola Çıkmak sinema filmlerinde rol alan İrem Altuğ ilk romanın heyecanını yaşıyor. 2000 yılı yazında Work and Travel programıyla iki aylığına San Francisco’ya gitmek için yola çıkan Altuğ, dört sene sonra geri döndü. San Francisco’da yaşadığı dönemde çeşitli işlerde çalışıp bir yandan da San Francisco Devlet Üniversitesinde oyunculuk okudu ve çeşitli bağımsız yapım projelerde oyunculuk yaptı. Altuğ, kendi deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı romanda, sokaklarda fal bakmaktan mezarlık mesaisinde garsonluk yapmaya uzanan ve büyük mücadeleler sonucunda oyunculuğa giden bu serüvende, Amerika’nın acımasız düzenini gözler önüne sermekten çekinmiyor.

İrem ve Burcu, 2000 senesinde ceplerinde topu topu 300 dolar ile dünyanın öbür ucunda bir şehre gitmeye karar verdiler. Ne kalacak yerleri, ne de tanıdıkları vardı; iki kişilik bir yalnızlıkla yola çıkmışlardı. Kente vardıklarında, masmavi gökyüzüne uzanmak için yarışa girmiş ihtişamlı gökdelenler onları karşıladı. Her yaştan, her ırktan, her tipten ve her tuhaflıktan insana kapılarını açmıştı San Francisco. Takım elbisesinin altında pembe topuklu ayakkabılarıyla yürüyen
amca mı, vücudunda dövdürecek yer kalmayınca, yüzüne dövme yaptıran genç kız mı, çıplak bedenine file bir elbise geçirmiş gezen abi mi? Ancak hayallerini gerçekleştirmek için geldikleri bu çılgın şehir öyle herkesi hemen kucaklamıyordu. Direnmek, çalışmak ve bazen de San Francisco’yu kafaya almak lazımdı!
“Kaybedecek neyimiz vardı? Kolay olmayacağını ikimiz de biliyorduk ama ne kadar zor olacağını yaşadıkça görecektik.”

Adı: San Francisco Kafası
Yazarı: İrem Altuğ
Türü: Roman
1. Baskı : Nisan 2021
Sayfa: 352 Sayfa

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine (2008) Düşman - Enemy (2014) Hızlı ve Korkusuz - Vehicle 19 (2014) Rauf (2016) Şahıs 46 (2018) Geçmiş (2017)