TARKAN’IN TAHTINA GENÇ ADAY SAMET USTA ÇİN’DE KONSER VERECEK.
Bandırma’dan Çin’e Popstar Gönderiyoruz. Genç sanatçı Samet Usta geçtiğimiz günlerde kendi memleketi Bandırmada verdiği ilk konserle Tarkan’ın tahtında gözü olduğunu herkese gösterdi.
Bölge Milletvekilleri,Bandırma Kaymakamı,Bandırma Belediye Başkanı,protokol ve Samet Ustanın ailesiyle beraber büyük bir kalabalık konserde hazır bulundular.Birbirinden güzel şarkılarla Cumhuriyet meydanını dolduran hayranlarının beğenisinide alan Samet Usta söylediği şarkıları kendisi yazıyor.24 yaşına kadar Bandırmada büyüyen aslen Trabzonlu olan genç sanatçı başarıyı yakalamanın mutluluğunu yaşıyor.Şimdiye kadar hep Tarkan şarkıları dinleyen ve onun gibi bir sanatçı olmayı arzu eden Samet Usta Türkiye’yi yurt dışında temsil etmekten çok memnun. Kasım ayında Çin ve Doğu Türkistana giderek orada 4 konser verecek ilk Türk sanatçı oldu.
Kendine ait yüzlerce bestesi olan, yorumuyla ve tarzıyla müzik sektörün dikkatini kısa zamanda üzerine çekmeyi başaran Bandırmalı şarkıcı Samet USTA ilk single çalışmasını yayınladı. Çalışma için aynı zamanda profesyonel ekipler ile birlikte ve başarılı görüntü yönetmenleri ile hazırlanan klip internette şimdiden en çok tıklananların arasında. Başarılı çalışmaları ile sadece Türkiye değil Çin’in ve Doğu Türkistanın da ilgisini çeken Samet USTA için yıl sonunda Çin’de konserler turnesi hazırlandı.
Konserden önce ve sahnede yaptığı açıklamayla Kasım ayında Çin ve Doğu Türkistandaki Türk kardeşlerine konser vermekten memnuniyet duyduğunu ve Çinde ilk Türk sanatçısı olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Samet Usta, ” öyle görünüyor ki Çindeki kardeşlerimizde merakla beni kendi ülkelerinde görmeyi arzu ediyorlar” dedi. Klipleri Doğu Türkistanda izlenme rekorları kıran Usta, Doğu Türkistanda müzik tarihinde o bölgede konser verecek olan ilk Türk sanatçısı olarak tarihe geçecek. Daha önce Türkiye’den Doğu Türkistana 8 yıl içinde 47 ayrı ünlü sanatçı 174 defa başvuru yapmış fakat konser izni alamamış.
Yazı ve Fotoğraflar ; Muharrem ERDEMİR