Lilliput

“Dünya kafeslerle doludur ancak hepsinin demir parmaklıkları yoktur.”

Lily, ninesiyle beraber Lilliput’ta sakin bir hayat süren küçük bir kızdır.
Fakat bir gün denizden çıkan bir dev tarafından kaçırıldığında hayatı aniden değişir. Gulliver, anlattığı cüceler ülkesinin bir kanıtı olarak Lily’yi kaçırıp Londra’daki tavan arasında bir kuş kafesine kapatır.
Orada tutulduğu altı ay boyunca sürekli kaçış planları yapan küçük kızın denemeleri her seferinde başarısızlıkla sonuçlanır, en azından Lily öyle düşünür… Tam vazgeçmek üzereyken ortaya çıkan Finn, Lily’nin eve dönmesine yardım etmeye kararlıdır ama bunun için önce zalim saat ustası
Bay Plinker’den kurtulması gerekmektedir…

Gürültülü ve koskocaman bir şehirde, özgürlüğün önemini çok iyi anlayan bu ikilinin keyifli ve heyecan dolu maceraları, güzel çikolata kokuları eşliğinde okurlarını da ardından sürüklüyor.

Sam Gayton, Gulliver’ın Gezileri’nden esinlenerek yazdığı bu kitabında okurlarını, Jonathan Swift’in yarattığı muhteşem dünyanın bir parçası olmaya çağırıyor.

Çevirmen: Cihan Karamancı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Örümcek Ağı - Cobweb (2023) Birleşen Gönüller (2014) Sokakların Kralı Romeo - Roadside Romeo (2009) 10. Köy: Teyatora (2014) Son Konser - A Late Quartet (2013) Kutsal Geyiğin Ölümü - The Killing of a Sacred Deer (2017)