SALI RESİTALLERİ’NDEN MUHTEŞEM SEZON FİNALİ!

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen “Salı Resitalleri”nin 25 Nisan Salı akşamı gerçekleşecek sezon finalinde; ülkemizin son dönemde yetiştirdiği seçkin keman sanatçılarından Sevil Ulucan Weinstein ve başarılı piyanistimiz Gülnare Şekinskaya sahne alacak. Her iki sanatçı klasik müzikseverlere, romantikten moderne uzanan bir keman-piyano şöleni sunmaya hazırlanıyor.

Şişli Belediyesi’nin tarafından düzenlenen “Salı Resitalleri”, birbirinden kıymetli sanatçılarla sezon finali yapmaya hazırlanıyor. Klasik müzik yazarı ve programcısı Serhan Bali’nin sanat yönetmenliğinde her ayın iki salı akşamı düzenlenen Salı Resitalleri’nde; ülkemizin seçkin müzisyenleri yerli ve yabancı bestecilerin klasik müzik eserlerinin dışında, farklı müzik türlerinde bu topraklarda yüzyıllar boyu üretilen zengin birikim de sahneye taşındı.

Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği seçkin keman sanatçılarından Sevil Ulucan Weinstein, başarılı piyanistimiz Gülnare Şekinskaya eşliğinde, Şişli Belediyesi Salı Resitallerinin 2022-23 sezonundaki son konseri; yarın akşam saat 20:00’de Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirilecek. Konserde, Norveç’in 19. yüzyılda yaşamış büyük ulusal bestecisi Edvard Grieg’den Fransızlar’ın müzik sanatına izlenimcilik akımını kazandırmış büyük bestecisi Claude Debussy’ye uzanan zengin bir repertuvarın yanı sıra, Rus Müziği’nin 20. yüzyıldan ve günümüzden iki önemli bestecilerinden Dmitri Şostakoviç ve Rodion Şedrin’in eserlerine de yer verilecek.

Resitalleri’nin Genel Sanat Yönetmeni Serhan Bali ise; her konserde olduğu gibi bu konserde de seslendirilen eserler ve bestecileri hakkında bilgi vererek, sanatçılarla mini sohbetler yaparak, müzikseverlerin dinleme deneyimini zenginleştirmeye gayret edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lanetli Ev - The House on Pine Street (2016) Pıtırcık - Le Petit Nicolas (2010) Martıların Efendisi (2017) Milyonda Bir (2021) Dört Aslan - Four Lions (2011) Lorna'nın Sessizliği / Le Silence De Lorna (2008)