NESİMİ ÇİMEN’İN TORUNU SAKİ ÇİMEN’DEN
ZAMANAŞIMINA SESSİZ BESTE!

Başarılı piyano sanatçısı ve besteci Saki Çimen; 14 Mart 2012, Çarşamba akşamı Mask Live Music Club’da verdiği konserde, Sivas Katliamı’na ve alınan kararlara tepkisini gösterdi! Genç müzisyen; dedesi, ünlü ozan Nesimi Çimen’in de hayatını kaybettiği, Madımak Oteli’nin yakılmasıyla ilgili davanın zamanaşımı nedeniyle düşmesini, “sessiz” bir beste ile protesto etti.

Sahneye 20 dakika gecikmeli çıkan Saki Çimen konsere, “Kusura bakmayın, biraz geç başladık, biraz zamanaşımına uğradık. Burada beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.” diyerek başladı. Çimen, konserin ikinci yarısında ise bir kez daha mikrofonu aldı ve “Dün yaşananlar üzerine bir beste yaptık, bestenin adı ‘Zamanaşımı’!” diyerek tekrar piyanosunun başına geçti. Saki Çimen ve sahnedeki tüm sanatçıların adeta bir saygı duruşu niteliğinde sessizce durmaları üzerine ise dinleyicilerin kuvvetli alkışları başladı. Yaklaşık bir dakika süren alkışın ardından Çimen yeniden mikrofona gelerek “Çok teşekkür ederiz, bestemiz buydu. Çünkü artık söyleyecek sözümüz kalmadı!” şeklinde duygularını ifade etti. Tüm dinleyicilerden büyük alkış alan başarılı müzisyenin bu sözleri, oldukça duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Saki Çimen’e,  Mask Live Music Club’da verdiği konserde Uğur Köse (bağlama), Cihan Uzunoğlu (klavye), Erkal Öztürk (davul), Ergün Şenlendirici (klarnet), İbrahim Gönenç (basgitar), A.Ulaş Kurugüllü  (keman) ve Çağdaş Özmen (vokal-elektrogitar) eşlik etti.

Saki Çimen’in 2010 yılında çıkardığı enstrümantal albümü; albüme adını veren çıkış parçası “Rast-Gele”nin, piyanoda Saki Çimen, bateride Cem Yılmaz, cümbüşte Sırrı Süreyya Önder, bağlamada Nebil Özgentürk, yaylı tamburda Cahit Berkay, bas gitarda Erdem Akakçe ve saksafonda Kürşat Başar’dan oluşan orkestrasıyla büyük yankı uyandırmıştı. “Rast-Gele” ile dinleyenler için “Doğu ve Batı” arasında bir geçit oluşturup, müzikal değişimleri yaşatmayı ve dinleyicinin her bir parça içine kendi sözlerini katabilmesini önemseyen Saki Çimen; aynı zamanda Mazlum Çimen ile birlikte “Yanlış Zaman Yolcuları”, “Ateşin Düştüğü Yer”, “Ezo Gelin”, “Hanımın Çiftliği” gibi bazı sinema ve dizi müzikleri de hazırladı.

Saki Çimen’in imzasını taşıyan, Ömür Gedik’in HAÇİKO yararına yaptığı albümde Halil Sezai ile “Paramparça” adıyla düet yaptığı, Halil Sezai’nin solo albümünde de “İçim Paramparça” adıyla yer alan bestesi; TTNET Müzik’te 5 milyonu, Youtube’da ise 15 milyonu geçen tıklanma oranına sahip.

Kendisi gibi müzisyen olan Mazlum Çimen’in oğlu, ünlü ozan Nesimi Çimen’in torunu olan Saki Çimen’in yaratıcılığında, yeteneğinde ve genç yaşına rağmen hayata geçirdiği çalışmalarında, müzisyen bir aileden geliyor olmasının da etkisi büyük.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Düşmanı - The Pope's Exorcist (2023) Kayıp Umutlar - Promised Land (2013) Çılgın Yarışçılar - Crazy Racing (2023) Tavuri (2023) Can Feda (2018) Mitat (2023)

Leave a comment