7 USTA İSMİN BULUŞTUĞU
EĞİTMEN KADROSU
BU TİYATRO AKADEMİSİNDE!

Sahne Tozu Tiyatrosu Tiyatro Akademisi Nişantaşı Şubesi; usta isimlerden oluşan dev kadrosuyla 2016-2017 sezonuna hazır! Haldun Dormen, Göksel Kortay, Selçuk Yöntem, Zafer Ergin, Zerrin Tekindor, Kandemir Konduk ve Selçuk Borak’tan oluşan eğitmen kadrosu; oyunculuktan müzikale, genel kültürden diksiyona, dramatik metin yazarlığından dansa uzanan geniş bir ders programıyla öğrencilerini bekliyor.

Çağlar İşgören tarafından 2005 yılında İzmir’de kurulan ve sanat danışmanlığını Haldun Dormen’in üstlendiği Sahne Tozu Tiyatrosu, Dormen ekolünü devam ettiren tek tiyatro olma özelliğini taşıyor. Verdiği tiyatro eğitimleriyle de Türkiye’deki en iyi 10 tiyatro okulu arasına giren tiyatro; Aralık 2015’te İstanbul Nişantaşı şubesini açarak Türk Tiyatrosu’nun duayen sanatçıları Haldun Dormen ve Göksel Kortay ile eğitimlerine başladı.

Sahne Tozu Tiyatrosu Tiyatro Akademisi, Kasım ayında Nişantaşı Şubesi’nde başlayacak 2016-2017 sezonunda ise yine usta isimlerden oluşan dev eğitmen kadrosuyla öğrencilerini bekliyor. Bu yıl “Master Class” eğitimleri verecek olan akademinin kadrosuna yeni sezonda; Haldun Dormen ve Göksel Kortay’ın yanı sıra Selçuk Yöntem, Zafer Ergin, Zerrin Tekindor, Kandemir Konduk ve Selçuk Borak katıldı. Akademi verdiği eğitimlerle, oyuncu adaylarının, Türkiye’nin en değerli sanatçılarının tecrübelerinden birebir faydalanarak yetişmesini ve ülkemize en az onlar kadar değerli, yeni bir nesil kazandırmayı amaçlıyor.

Haldun Dormen’in oyunculuk-müzikal-genel kültür, Göksel Kortay oyunculuk-diksiyon-sahne uygulamaları, Selçuk Yöntem, Zafer Ergin ve Zerrin Tekindor’un oyunculuk-diksiyon-sahne uygulamaları, Kandemir Konduk’un dramatik metin yazarlığı-senaryo yazarlığı, Selçuk Borak’ın ise dans dersleri vereceği eğitimler 8 ay boyunca devam edecek. Haziran ayının sonunda tamamlanacak olan 8 aylık eğitim sezonunun bitiminde öğrencilere; Sahne Tozu Tiyatrosu Tiyatro Akademisi Nişantaşı Şubesi’nden eğitim aldığına dair, eğitmenin imzası bulunan bir belge verilecek.

Her sınıfın kontenjanı 25 kişi olan eğitimlerde, her bir eğitmenin sınıfı için ayrı kayıt yapılması gerekiyor. Başvuru yapan öğrenci adayları, kayıt öncesinde sözlü mülakata tabii tutuluyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Toz Bezi (2015) Heidi (2016) Bitmeyen Gece - Dead Night (2018) The Marvels (2023) Sessiz Ol (2018) Malavita: Belalı Tanık - Malavita (2013)

Leave a comment