“Lock, Stock and Two Smoking Barrels” ve “Snatch” gibi başarılı filmlerin yazar-yönetmeni Guy Ritchie, seks, suçlular ve rock‘n roll hikayesi olan “RocknRolla”yla bir kez daha sinemaseverlerin karşısında.
Aksiyon-komedi tarzındaki film çağdaş Londra’nın yüksek suç ve düşük yaşam şartlarına tehlikeli bir yolculuk niteliğinde. Bu öyle bir Londra’dır ki emlak en büyük pazar olarak uyuşturucunun yerine geçmiştir; ve suçlular da bu pazarın en ateşli girişimcileridirler. Ama bu piyasa girmek istiyorsanız, ister Bir İki (One Two) gibi küçük bir sabıkalı (Gerard Butler) ister Uri Obomavich (Karel Roden) gibi şaibeli bir Rus milyarderi olun, görmeniz gereken tek bir adam vardır: Lenny Cole (Tom Wilkinson).
Eski ekolden bir gangster olan Lenny hangi ipleri çekeceğini bilmektedir ve önemli konumdaki her bürokratı, simsarı ya da gangsteri avucunda tutmaktadır. Lenny tek bir telefonla bürokrasiyi ortadan kaldırabilmektedir. Ama sağ kolu Archy’nin (Mark Strong) de dediği gibi, Londra değişen zamanların sıfır noktasıdır çünkü Doğu’nun büyük gangsterlerinden, sokaklardaki aç suçlulara kadar herkes, ticaret ve suçun kurallarını değiştirmek için birbirleriyle yarışmaktadır.  

Kapılacak milyonlar varken, Londra’nın tüm yeraltı suç dünyası bundan payını almak için birbirine karşı ya da birbirleriyle komplolar kurmakta, işbirliğine girmekte ya da çatışmaktadır. Fakat gerek büyük patronlar gerek adi suçlular baskınlık kurmak için mücadele ederken, milyonlarca dolarlık bir anlaşmanın gerçek ödülü Lenny’nin öldü sanılan ama aslında gayet canlı olan keş rock yıldızı oğlunun (Toby Kebbell) kucağına düşer.

“RocknRolla”nın başrollerinde yer alan oyuncular ve canlandırdıkları karakterler şöyle sıralanabilir: İki tarafa da göz kırpmaya çalışan sokak kurdu Bir İki rolünde Gerard Butler (“300”, “P.S. I Love You”); Londra’nın eski suç düzeninin bir parçası olduğu halde bölgesini hızla daha zengin yabancı mafyaya kaptırmakta olan acımasız suç patronu Lenny Cole rolünde iki kez Oscar adayı Tom Wilkinson (“Michael Clayton”, “In the Bedroom”); Bir İki’nin ilgi duyduğu, yeraltıyla bağlantısı olan zeki ve seksi muhasebeci Stella rolünde Thandie Newton (“Crash”, “The Pursuit of Happyness”); Lenny Cole’un sağ kolu Archy rolünde Mark Strong (“Body of Lies”); Bir İki’nin suç ortağı ve en iyi dostu Mırıltı (Mumbles) rolünde Idris Elba (“The Reaping”, “The Wire”); ve ekiplerinin bir başka üyesi Yakışıklı Bob rolünde Tom Hardy (“Layer Cake”). Bunların yanı sıra, filmde, öldü sanılan İngiliz punk yıldızı Johnny Quid’i Toby Kebbell (“Control”), Londra’daki müzik piyasasına girmeye çalışan iki Amerikalı olan Roman ve Mickey karakterlerini ise sırasıyla Jeremy Piven (“Entourage”) ve Chris “Ludacris” Bridges (“Crash”) canlandırıyor.

Yazar-yönetmen olarak Guy Ritchie’nin imzasını taşıyan “RocknRolla”nın yapımcıları Joel Silver (“The Matrix”, “Lethal Weapon” ve “Die Hard” serisi), Susan Downey (“The Brave One”), Steve Clark-Hall (“Revolver”) ve Guy Ritchie; yönetici yapımcıları ise Steve Richards ve Navid McIlhargey.
Filmin kamera arkası yaratıcı ekibinde yer alan isimler ise şöyle: Görüntü yönetiminde David Higgs, yapım tasarımında Richard Bridgland, kostüm tasarımında Suzie Harman, kurgu da ise James Herbert. Filmin müziği ise Steve Isles’ın imzasını taşıyor.
Bir Dark Castle Entertainment yapımı olan “RocknRolla”nın dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment  kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.
27 Mart 2009’da sinemalarda.
www.rocknrollamovie.co.uk

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (2014) Eve Dönüş - Ben is Back (2019) Hanna (2011) Kod Adı: K. O. Z. (2015) Lanetli Gözyaşları - The Curse of La Llorona (2019) Şimdi Yandık (2022)

Leave a comment