MACERA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR!
“RİO 2” 11 NİSAN’DA SİNEMALARDA!

Nisan 2011’de, 20th Century Fox Animasyon ve Blue Sky Studio “Rio” animasyon filmini hayata geçirdi ve film tüm dünyada büyük beğeni topladı.
Film dünya çapında rekor kıran “Ice Age”,”Ice Age: Dinozorların Şafağı” ve “Ice Age: Kıtalar Ayrılıyor” filmlerinin yönetmeni Carlos Saldanha’nın hayal gücünden doğdu. Saldanga uzun zamandır doğduğu yer olan Rio için bir aşk mektubu yazmak istiyordu. Bu istediğini mesleğiyle özdeşleştirerek, şehrin yerlisi denilebilecek bir kuşun bu fevkalade şehirdeki hayat hikâyesini anlattı.
Etkileyici hikâyeye sahip bu filme daha da bir ilgi odağı katmak için, Saldanha en iyi seslendirme ekibini bir araya getirdi. Rio 2’nin seslendirmesinde Oscar sahibi Anne Hathaway ve Jesse Eisenberg, Oscar ve Grammy sahibi Jamie Foxx, ünlü müzik sanatçısı will.i.am, aktör ve müzisyen Jemaine Clement,k omedyen Leslie Mann, aktör Rodrigo Santoro, aktör ve komedyen George Lopez, ve ‘komik adam’ Tracy Morgan.
Yapımcılar seyirciyi ve aksiyonu Brezilya’ya has sesler ve çağdaş pop müzik ile kuşattılar! Filmin müziği Brezilyalı besteci John Powell ve Brezilyalı efsane müzisyen ve filmin müzik yapımcısı Sergio Mendes’in rehberliğindeki ekiple birlikte oluşturuldu.
Filmde Mavili ve Harika, aileleriyle birlikte şehirde evcilleştirilmiş bir yaşam sürerler. Çocuklarından Bia; gagasını kitabın içinden çıkarmayan, olayları ve figürleri beyninde çalkalamayı seven bir çocuktur.
Tiago ise genç ve maceraya her zaman hazır biridir. Carla, koruyucu ailesi ile arasında ufak bir mesafe bırakan ve müzik ile ilgili yeteneğini göz önüne çıkartmaya çalışan bir çocuktur.
Rio 2 filminde Amazon ormanları sadece görsel değil müziksel olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Filmin yönetmeni ‘ilk filmden daha büyük ve daha etkili bir film müziği yaratmak için farklı müzik çeşitlerini, değişik tonları ve heyecan verici yeni müzikleri inceledik.’ diyor.

İNTİKAM!
Mavili’nin orman hayatının gerçeğiyle baş etmesi gerekirken, potansiyel rakibi olan Harika’nın babasıyla da bir tehdit gibi baş etmesi gerekir. Rio’nun sonunda ona en büyük hainliği yapan Nigel geri dönmüştür. Nigel Mavili ve Harika’yı takip ederek Amazona gider ve şimdi intikam için açtır.
İlk filmde Nigel kendi tabiriyle Mavili’nin içinde bulunduğu “tatlı kuşlar” adlı grup tarafından yenilir.
Bu süreçte babasını da kaybetmektedir. Şimdi Nigel bir tavuk gibi uçar ve işler yolunda
gitmemektedir. Nigel hayatının en düşük noktasındadır ve hiç mutlu değildir. Bu nedenle onu yenen bu kuşları görünce intikam duygusu içinde yeşermeye başlar ve büyük serüven başlar…
KÜNYE
VİZYON TARİHİ: 11.04.2014
YÖNETMEN: Carlos Saldanha
SENARYO: Don Rhymer, Carlos Saldanha
TÜR: Animasyon
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Christian Kaplan
MÜZİK: John Powell
DAĞITIM: TİGLON
İTHALAT: 20th Century Fox
SÜRE: 101 dk

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157643214035393″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Harbi Define (2010) Dr. Seuss Loraks - Dr. Seuss’ Lorax (2012) Kimetsu No Yaiba - On Stage Mugen Train Arc (2023) İllüzyon - The Other Me (2022) Dom Hemingway (2014) Durdurulamaz - Retribution (2023)

Leave a comment