RESSAM JALE ÇELİK’İN “HİÇ” ADLI SERGİSİ GALLERY LiNART’TA!

Gallery LiNART; hayatın kaosunu “ti”ye alan ve hayatı bir kalıp içine sokmaktan hoşlanmayan ressam Jale Çelik’in “Hiç” adını verdiği sergisi Gallery LiNART’ta görülmeye devam ediyor. Çelik’in, izleyiciye sınırsız düşünebilme olanağı sağlayan resimlerini sanatseverlerle buluşturduğu sergisi, 5 Ocak 2013 tarihine kadar sanatseverler tarafından Gallery LiNART’ta görülebilir.

Yarattığı resimlere anlam yüklemenin, insanları kısıtladığını ve aslında daha açık fikirli olmaya ihtiyacımız olduğunu düşünen Jale Çelik; içinde “hiç” taşıyan işlerin, izleyicinin algılarını sınırsız bırakmaya olanak verdiğini belirtiyor. Aksi takdirde, hayatın belli bir kalıba sokulduğunu oysa “hiç”liğin, belirginlikler ile karşılaştırıldığında daha zor ve yaratıcılık gerektirdiğini vurguluyor. Eserlerini de
bu doğrultuda oluşturan Çelik; “Eserler ortaya çıkarken benden sadece yararlanıyor ve dolayısıyla hiçbir şeye yaslanmasını istemiyorum; ne bana, ne bir politik düşünceye ne de bir ideolojiye” diyerek eserlerine isim koymayı tercih etmiyor.

Ankara’da doğup büyüyen Jale Çelik, resim aşkının kendi için başlayan ve biten bir süreç olmadığını vurguluyor. “Çocukluğumda kelimelerin renkleri olduğunu düşünürdüm” diyen sanatçı; “Hatta isimleri duyduğumda dahi kişiler kafamda bir anda renge dönüşüyordu. Çocukluğumda içimde bulduğum bu duygu, sonraları hayatı algılama biçimime dönüştü. Böyle doğdum ve hayatım renklerden oluştu, çalışırken de duygularımı renklendiriyorum, o kadar.” diye ekliyor.

Renkleri ezmeden, çamurlaştırmadan, çarpıcı bir biçimde kullanmayı seven ve kendini, ellerine teslim eden Jale Çelik; küçük bir duvar büyüklüğünde, üç boyutlu eserler meydana getiriyor. Birçok boya katmanını bir arada kullanarak resme derinlik kazandıran ressam Jale Çelik’in, uluslararası koleksiyonlarda ve Türkiye Resim Heykel Müzesi’nde eserleri buluyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fleabag (2023) Dehşet Kasabası - Aux Yeux Des Vivants – Among The Living (2014) Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi (2011) Stardust (2022) John Carter: İki Dünya Arasında (2012) Cehennem Melekleri 4 - The Expendables 4 (2023)

Leave a comment