KÖTÜ RUH

Fox 2000 ve Metro-Goldwyn-Mayer yapım, efsanevi yapımcı Sam Raimi(“Spider-Man,” Kötü Ruh,” “Garez”)  ve yönetmen Gil Kenan (“Canavar Evi”) Poltergeist: Kötü Ruh’u sunar. Film banliyöde oturan bir aileyi ve evlerinin ruhlar tarafından ele geçirilmesini konu alıyor.

Korku verici ruhlar ailenin küçük kızını kaçırır ve kızlarının sonsuza kadar kaybolmaması için aile bir araya gelmelidir.
Kenan filmi Pulitzer Ödüllü yazar David Lindsay-Abaire’nin senaryosuna uygun olarak yönetiyor. Raimi’ye yapımcı olarak Rob Tapert (“Kötü Ruh”) ve Roy Lee (“Köstebek”) eşlik ediyor.  Ayrıca J.R. Young (“Garez 3”), Audrey Chon (“Sahtekar”), John Powers Middleton (“The LEGO® Filmi”), ve Becki Cross Trujillo (“Snitch”) yapımcı yönetmenliği paylaşıyor.
Poltergeist: Kötü Ruh’un yıldızları Sam Rockwell (“Ay”), Rosemarie DeWitt (“Rachel Evleniyor”), Jared Harris (“Mad Men”) ve Jane Adams (“Sil Baştan”).

Poltergeist: Kötü Ruh filmi en içten korkularımıza nüfuz eden perili ev hikayesini,modern zamana uyarlıyor. Bildiğimiz aile yapısına sahip bir aile olan Bowenlar, bizden farklı olarak dünya dışı bir tuzağın içerisine düşmüş durumdalar.
Film, izlerken bizi koltuklarımızın ucuna getirecek korku ve gerilim seviyesinde, 3 boyutlu olarak çekildi.
Kötü Ruh hikayesinin senaryosu, David Lindsay-Abaire’ın Pulitzer ödüllü draması “Tavşan Deliği”nden uyarlanmış. Lindsay-Abaire, sofistike hikayelere peşinden sürükleyici karakterler yaratmasıyla tanınıyor.
Hem orijinal film hemde yeni uyarlama Poltergeist: Kötü Ruh, izleyicileri bir gerilim trenine bindirerek, doğaüstü güçler tarafından çocukları kaçırılmış ailenin hikayesine konuk ediyor.
Ancak yeni film, hikayeye yeni bir perspektif getirirken, mekan ve karakterlerle modernize ediyor. Orijinal Kötü Ruh filmindeki zengin aileye nazaran yeni versiyon, banliyöde yaşayan ideal Amerikan ailesini konu alıyor. Üç odalı, bahçeli ve demir çitleri ile Illinois, Bowen ailesinin yeni yaşam merkezi oluyor. Bu izleyenlere banliyö hayatının da konfor ve güvenlikten ne kadar uzaklaşabileceğini hatırlatıyor.

Vizyon Tarihi    22 Mayıs 2015
Yönetmen: Gil Kenan
Oyuncular: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Jared Harris
Tür: Korku
Ülke: ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşkın Halleri - Le Nom Des Gens - The Names of Love (2011) Cehennem Melekleri 4 - The Expendables 4 (2023) Gölgelerin Aşkı - Above The Shadows (2020) Polis Akademisi: Alaturka (2015) Arayış - The Search (2015) En Güzeli (2015)

Leave a comment