Yapımcılığını TIMS Productions’ın Timur Savcı’nın, Nihat Durak’ın da yönetmenliğini yaptığı ve Tuncel Kurtiz, İlker Aksum, Binnur Kaya, Büşra Pekin ve Bülent Parlak’tan oluşan kadrosuyla yılın ses getiren yapımlarından Mutlu Aile Defteri’nde ünlü oyuncu Öner Erkan da yer alıyor. Yıldırım Taşyrumruk (Tuncel Kurtiz)’un kızı İsmet (Büşra Pekin )’in sevgilisi İsmet E.’i canlandıran Erkan, hem İsmet’in hem Cevdet (Bülent Parlak)’in hayatını mahvediyor.
Aranan kan bulundu: İsmet.E

İsmet Taşyumruk (Büşra Pekin) nin, albay emeklisi otoriter babası Yıldırım Taşyumruk ve ailesiyle tanışmak için İzmir’e gelen İsmet E.’in onların sevebildiği birisi olmak için bir hayli değişikliğe uğruyor. Gelmeden önce uzun saçlarını kestiriyor ve küpelerini de çıkarıyor. Havaalanına indiklerinde Yıldırım Taşyumruk’un acil kana ihtiyacı olduğunu öğrenen çift, hastaneye gidiyor ve uygun kan İsmet E.’ten çıkıyor. Aileye bu şekilde tanışan İsmet E., kimsenin hatta İsmet’(Büşra Pekin)in bile tahmin edemeyeceği biçimde hayatlarından çıkıyor.Geride birilerini hayalkırıklıkları ile bırakarak.
Filme dahil olma hikayesini şu sözlerle dile getiren Öner Erkan ‘’Bir telefon geldi böyle bir film çekilecek Mutlu Aile Defteri, senaryosunu okuyabilir misiniz, diye. Senaryoyu evde kah yatak odasında yatakta yatıp kıkır kıkır gülerek, kah salonda kahkahalar atarak okudum. Arada durduğum, dinlendiğim zamanlar oldu. Fakat her seferinde film beni tekrar geriye, aynı atmosfere çekmeyi başardı. Ve ben de oynamayı kabul ettim. ‘’ dedi.

Karakteri ile ilgili ise ‘’ Ben Yıldırım’ın küçük kızı İsmet’in erkek arkadaşı İsmet E.’yi canlandırıyorum. İsmet E. Biraz dalavereci bir oyuncu ve önüne bir fırsat çıkıyor, müstakbel kayınpederi ile tanışacakken kendisi küçük bir kaza geçiriyor ve bu ailenin başından geçenleri izliyoruz akabinde. Kendini taksici olarak tanıtan bir oyuncu.’’ Dedi.

8 Şubat’ta vizyona giren Mutlu Aile Defteri için “Filmin mizahı çok kuvvetli, seyirciye aynı tempoyu beraber yakalayalım diyen bir film. Önce senaryo ateş etti hepimize. Bir vurulduk sonra arkadan yaylım ateşiyle kadrodaki isimler belli oldu…” diyerek sözlerini tamamladı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Beyaz Karga - The White Crow (2019) Tavuri (2023) Karayel Poyraz (2015) Aşk Ateşi - The Burning Plain (2009) Yol Ayrımı (2017) Sihirbazın Balonları - Here Comes The Grump (2018)

Leave a comment