Tuluyhan Uğurlu ile Kapalıçarşı’da 550. Yıl Etkinliği Final Konseri

Piyano, Mehteran ve 3 Dinin İlahileri Kapalıçarşı’da Buluşuyor
Konsere gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Kapalıçarşı’nın Çarşıkapı ve Nuruosmaniye kapıları arasına 2000’in üzerinde sandalye dizilecek.

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Kapalıçarşı’nın 550. Kuruluş Yıldönümü kapanış konserinde çarşıda gerçekleşen en kalabalık etkinlikte sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nin katkıları ile düzenlenen konserin biletleri tükenmek üzere. Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı bu etkinlik için özel olarak açılıyor. Etkinliğin açılış konuşmasını ev sahibi olarak Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat yapacak.
25 Aralık Pazar günü saat 15.30’da Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi’nde gerçekleşecek konserde Uğurlu “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirecek. Müzik ve görüntülerle İstanbul’un ve Kapalıçarşı’nın anlatılacağı eserin iki zirve noktasından birinde İstanbul’da asırlardır kardeşçe yaşayan üç dinin sanatçıları piyano eşliğinde kendi ilahilerini okuyacaklar.
Konserin ikinci yarısında ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehter takımının Tuluyhan Uğurlu ile birlikte seslendireceği mehter marşları ile coşku doruklara yükselecek. Konser öncesi ve arada Türkiye’nin en büyük 15 gıda firması konukları özel ikramlarla ağırlayacaklar.

Yoğun ilgi nedeniyle, cadde boyunca  Çarşıkapı’dan Cağaloğlu’na kadar sandalye dizilecek.İstanbul’un ve Kapalıçarşı’nın hikayesinin anlatıldığı görsel sunum için çarşıya dev perdeler kurulacak. Mekan özel olarak ışıklandırılacak.
Piyano eşliğinde Hıristiyan ilahisini Tenor Adruşan Kirkor Halaçyan, Yahudi ilahisini Yako Taragano Topluluğu seslendirecek. Hafız Aziz Mahmut Hardal ise o muhteşem sesi ile piyano eşliğinde “Sala” okuyacak.
Tuluyhan Uğurlu’nun “Sonsuza Kadar İstanbul” konseri İstanbul’un en hüzünlü yıllarının anlatıldığı İşgal Yıllarında İstanbul, ve Atatürk’ün ölümünün anlatıldığı Dolmabahçe’de Hüzünlü Sonbahar’ın ardından Tarihi Yarımadada Bir Akşam Vakti isimli bölümle sona erecek.

TULUYHAN UĞURLU KAPALIÇARŞI KONSERİ
25 Aralık 2011 Pazar Saat 15.30
Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi
Biletler: Biletix

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Kale Hacıbey: Osmanlı’nın Son Kalesi (2020) Ölüm ve Ötesi - El Cadaver de Anna Fritz – The Corpse of Anna Fritz (2016) Kasırgada Vurgun - The Hurricane Heist (2018) Kansız - Blood Simple (2022) Umut Bahçesi - The Zookeeper’s Wife (2017) Kızıl Şampiyon - Indian Horse (2020)

Leave a comment