Ben, Sisamlı Pisagor
Olimpiyat şampiyonu, filozof, müziksever ve büyük matematikçi… İşte bu, tarih ile efsane arasında gidip gelen ve kitapta bizzat kendi ağzından anlattığı hayatı. Daha önce Marie Curie ve Atomların Sırrı kitabıyla tanıdığımız İtalyan yazar Luca Novelli’nin hem yazıp hem resimlediği Pisagor ve Şu Lanet Sayı, 12 yaş ve üstü genç okurlar için Can Çocuk Yayınları’nın biyografi dizisinde!
Çocukken deniz kenarında karatahta yerine kumu kullanarak aldığı dersler, Akdeniz’de yaptığı yolculuklar, Yakındoğu’nun kadim medeniyetleriyle tanışma, Tales gibi bilginlerle kurulan dostluklar, Polykrates ile anlaşmazlıklar…
Ve tabii ki büyük fikirleri… Batı’da “filozof” kabul edilen ilk kişi Pisagor olmuştu ve matematiği “bilimin kraliçesi”
mertebesine ulaştıran öncüler arasında yer alıyordu. Hakkında akıl sır ermez hikâyeler dolaşıyordu. Hem sevildi hem de nefret edildi, bir yandan takdir diğer yandan zulüm gördü.
İşte bizzat kendisi tarafından anlatılan ve gerçek ile efsane arasında gidip gelen yaşamı bu kitapta!
Kitabın sonundaki “Genç Pisagorcular İçin Minik Sözlük” metinde karşılaşılan kavramların derinlemesine anlaşılmasına yardımcı olacak.

“Bazı abartıları karşısında sakın ola şaşkınlığa düşmeyin. Tanrı Apollon’un oğlunun dördüncü kez ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu anlattığı zamanlardaki gibi mesela… Pisagor böyledir işte: O, teoremlerin ispatçısından ya da çarpım tablosunun mucidinden çok daha fazlasıdır.”
Luca Novelli 1947’de Milano, İtalya’da doğdu. İlk çizimlerini 1967’de üniversite yayınları için yaptı.
Çocuklar için kitaplar yazıp resimlemeyi sürdürüyor.
Yazarın Can Çocuk Yayınları’dan Çıkan Diğer Kitabı:
Marie Curie ve Atomların Sırrı
Kitap: Pisagor ve Şu Lanet Sayı
Yazan ve Resimleyen: Luca Novelli
Çeviren: Nükhet Amanoel

Tür: Biyografi
Yaş aralığı: 12, 13, 14 +
Sayfa: 256
Fiyatı: 19,50 TL

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Baskın - Serbuan Maut - The Raid: Redemption (2012) Kaset İşi - Sex Tape (2014) Örümcek-Adam: Evden Uzakta - Spider-Man: Far From Home (2019) Patrondan Kurtulma Sanatı - Horrible Bosses (2011) Amman Hocam 1 - Les Profs (2016) Kürtaj - L'événement (2022)