ARZU Alfa Yayınları’ndan çıktı.

“Meçhul Filozof” lakabıyla tanınan Fransız filozof Louis-Claude de Saint-Martin 1743’te doğdu ve muhtemelen 1803’te öldü. Muhtemelen diyoruz, çünkü kimileri halen yaşadığını iddia ediyor.
Kitaplarını ilginç tarihlerde yayınladı Meçhul Filozof; İlluminizmin açık devrimci bildirisi olan Arzu İnsanı 1790’da, İnsan-Ruh Bakanlığı ise 1802’de okuyucularla buluştu. “Fikrimin varlığa kavuştuğu parlak ışık, ebedi ışığın bariz görkemi, Tanrı seni kutsasın”… Philippe Sollers bu noktadan, hızla, mevcut dünyamıza geçiyor; onu her daim büyüleyen kadınlara, arzuya ve karşı-arzuya, “sınırsız ve şiddetli şiddete” geliyor… “Her durumda yeni bir dünya, karşı-arzunun dünyası doğuyor. Arzu kaba ve absürttü, karşı-arzuysa güvenliği yeniden sağlıyor. Erkekler fantezilerindeki kadınların peşinden koştuklarında gülünçlerdi. Bunun son bulacağı yok, elbet devam edecek, ama artık eski numaralar sökmeyecek…”

PHILIPPE SOLLERS
ARZU
Edebiyat 1. Basım: Temmuz 2021
120 Sayfa

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (33. hafta):

Arşivden Seçkiler:
Müzede Bir Gece 2 - Night at the Museum 2 - Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009) Beş Şehir (2010) Samsara (2013) Dublör Filmi (2024) Rüzgarda Salınan Nilüfer (2016) Adalet - The Equalizer (2014)