BU BİR OLSUN

Mutlu Pelin Alan

Milyarlarca insanın yaşadığı bu evrende hep beraber olsak da ve neredeyse insan sayısı kadar fiziksel fark, karakter ve mizaç farkları bulunsa da insanın varoluş mücadelesi en temel mücadelesi aslında.

Evrenden kendi hayatımıza doğru baktığımızda çıkmazlar, kayıplar, acılar, sahip olunamayanlar, tutunma çabaları ve hastalıklar hep aynı. Yalnızlık insana görmenin, bilmenin, bulmanın yollarını açsa da yanıbaşımızdaki bir sesin bize nefes olması aynı.

Hikayeler’de satır aralarında pek çok soru ve cevabı gizli.
Dayatılanlar mı, bizim kendi irademizle istediklerimiz mi?
Kimine göre küçük kimine göre kocaman bir sorunun farklı
zihinlerde çarpışması ile gözümüzde büyüyen çıkmzların
aslında yanı başımızda olan yolları… Umutsuzluğun
karşısındaki umut! Ölümün karşısında yaşam!

Kıyıda kalmış ama daha çok kıyıda hissetmiş yaşamların
gerçekleri, bazen gölgeleri, ölü bedenleri, tekrar dirilişleri var
her bir karakterde, bu Hikayeler’de.

Mutlu Pelin Alan: Hakkında

TİKAV’ın (Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı) ‘The Duke of Edinburgh’s International Award düzenlemiş olduğu EDİNBURK PROJESİNi tamamlayan yazar Mutlu Pelin Alan,(2016/2017 yılı 6 ay süreyle) Türkiye’ Ulusal Otoritesinin olduğu programdan bronz madalya aldı.11. sınıfta yaptığı kimya projesiyle elementler konusunda TUBİTAK Bilim Fuarına katılan yazar Alan,Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO’nun 27. Genel Kurulunda onaylanan uluslararası bir çevre eğitim projesi olan SEMEP’in gönüllü çevre eğitim çalışmasında yer alarak Ekolojik ayak izi ve dünyadaki su kaynaklarının tükenmesi konusunda proje sundu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (24. hafta):
Siccîn 7 (2024) Mahzen - Baghead (2024) Veda Partisi (2024) Yüzleşme (2024) Daha İyi Bir Yarın (2024) Süper Maymun Shimmy - The First Monkey King (2024) Sekiz 1 (2024) Kötü Oyuncu - Bad Actor (2024) Ters Yüz 2 - Inside Out 2 (2024) Işıkları Kapat - Dreaded Light (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tell Me How I Die - Ölümcül Deney: DeJaVu (2017) İstila - Monsters (2011) Percy Jackson: Canavarlar Denizi - Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) Şirinler 2 - The Smurfs 2 (2013) Transformers: Ay’ın Karanlık Yüzü - Transformers: Dark of the Moon (2011) Ant-Man ve Wasp: Quantumania - Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)