Hortum Akıllı
Cat Patrick

On üç yaşındaki Frankie için işler hiçbir zaman kız kardeşi Tess için olduğu kadar iyi gitmemiştir. Tess’in aksine Frankie nörolojik açıdan farklıdır. Frankie başkalarının ona dokunmasına dayanamaz, yüksek seslerden rahatsız olur, dikkati kolayca dağılır, gündelik hayatında değişikliklerden hoşlanmaz ve diğer çocuklar kumsalda eğlenirken terapiste gitmek zorundadır. Frankie arkadaş edinmekte de zorlanır. Yalnızca bir arkadaşı vardır: Colette. Ama arkadaşlıkları bitmiştir artık.

Derken, yedinci sınıfın bitimine haftalar kala, Colette beklenmedik bir biçimde Frankie’nin odasının kapısında belirir. Ve ertesi sabah da ortadan kaybolur. Tek arkadaşını bir kez daha kaybettikten sonra Frankie, Colette’in ardında yalnızca kendisinin çözebileceği ipuçları bıraktığını keşfeder ve kendisine yardım etmesi için kız kardeşi Tess’i ikna eder.

Hortum Akıllı, arkadaşlığa, kız kardeşliğe ve affetmeye dair güçlü ve içten bir hikâye olduğu kadar, kendine alan açmaya çalışan bir genç kızın dürüst ve yürek burkan portresi.
Künye

Ürün Adı Hortum Akıllı
Yazar Cat Patrick
Çevirmen Seda Ateş
Yayınevi Can Çocuk
Dizi Çağdaş Dünya Edebiyatı
Alt Dizi Dünya Edebiyatı
Kategori Çocuk
Tür Roman
Ürün Formu Kitap
Eser Formatı Karton Kapak
Ebat 12,5×19,5 cm
Sayfa Sayısı 264
Ürün Detay Silme Kapak, Siyah-Beyaz
Arka Kapak Fiyatı 202 TL
Baskı Sayısı 1. Baskı
Hedef Kitle Çocuk
PYP Kim Olduğumuz, Kendimizi İfade Etme Biçimimiz
Tema Birey ve Toplum, İletişim, Duygular ve Hayaller
Alt Tema Büyüme, Arkadaşlık, Ergenlik, Kız Kardeşlik, Nöroçeşitlilik, Affetme, Kayıplar ve Yas
İlk Baskı Tarihi Kasım 2023
İlk Yayın Tarihi 2020
Eser Dili Türkçe
Özgün Adı Tornado Brain
Özgün Dili İngilizce
Editör Tuğçe Özdeniz
Düzelti Mustafa Aydın
İllustrasyonlar Güldal Yurtoğlu
Yaş 12, 13, 14
Okul / Sınıf Bilgisi 6, 7, 8
Uygulama Güldal Yurtoğlu
Kapak Tasarımı Lom Creative
Kapak Görseli Berke Koç / Lom Creative

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Süper Kahramanlar: Sihirli Dünya - Crazy Kwai Boo: Sanxingdui Spirited Away (2024) Aşk, Şimdi - Now Is Good (2013) İki Aşk Arasında - How to Make Love Like an Englishman (2015) Tinker Bell ve Peri Kurtaran - Tinker Bell and the Great Fairy Rescue (2010) Aşk Başkadır - Love is Strange (2015) Beni Satan Casus - The Spy Who Dumped Me (2018)