Sözlerin Ağırlığı
Pascal Mercier

Lizbon’a Gece Treni’nin Yazarından
“Ama unutmak aynı zamanda
kurtulmak da değil midir?
Fazlalıklardan kurtulmak?
O arada bazı şeyleri yitirdik bile,
Kendimizden bir şeyleri yitirsek bile?”
dedi Sophia.

Kitap Hakkında: “Kendimi Livia’ya hiç sakınmadan açabilirdim, çünkü böyle yaparak onu rahatsız edeceğimden, hatta şaşkına çevireceğimden korkmam gerekmiyordu. Yine de bu iş, duygusuz ve suskun bir duvarla ya da hiç tanımadığım ve neler hissedeceğine aldırmadığım biriyle konuşmaktan çok daha farklıydı. Beni dinleyen kişi Livia olmalıydı. Benim sözlerim onun ruhuna erişmeli ve orada beni anlamasını sağlamalıydı.”
Amcasının evinde gördüğü bir haritadan esinle Akdeniz’de konuşulan tüm dilleri öğrenme tutkusuna kapılan ve sonrasında usta bir çevirmen olan Simon Leyland, ailesinden kendisine bir yayınevi miras kalan eşiyle birlikte edebiyatın önemli şehirlerinden Trieste’ye yerleşmiştir. Eşinin ölümünden sonra yönettiği yayınevi, büyüyen iki çocuğu, çevirileri ve dostlarıyla sürdürdüğü sakin yaşantısı, geçirdiği sağlık krizi sonrasında alt üst olacaktır. Aynı dönemde hayatını kaybeden amcasının Londra’daki evi de kendisine miras kalınca, iki farklı şehirde adeta iki farklı hayat arasında bocalayan Leyland için eski yaşantısıyla yenisinin birbirine karıştığı çok özel bir dönem başlayacaktır.
Ünlü romanı Lizbon’a Gece Treni’nden yıllar sonra Pascal Mercier bu kez yine bir yanılgıyla hayatı değişen bir dil tutkununun peşine takıyor okurunu, Sözlerin Ağırlığı’nda.

Kitap Künyesi:
Çeviren: İlknur Özdemir
Dizi Adı: Çağdaş Dünya Edebiyatı
Türü: Roman
Etiket Fiyatı: 45 TL
Basım Tarihi: Kasım 2020
Basım Bilgisi: 1. Basım
Sayfa Sayısı: 488

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kong: Kafatası Adası - Kong: Skull Island (2017) Elly Hakkında - About Elly (2017) İki Aşığın Ölümü - The Killing of Two Lovers (2021) Müslüm Baba (2018) Arkadaşımın Aşkı - My Best Friend's Girl (2009) Yasak Aşk - Two Mothers (2014)