PAŞABAHÇE’DEN
‘KONUŞAN PARALAR, SİKKELER KOLEKSİYONU’

PAŞABAHÇE MAĞAZALARI’NIN ‘TARİH–KÜLTÜR–CAM KOLEKSİYONLARI’NIN 11’İNCİSİ ‘KONUŞAN PARALAR, SİKKELER KOLEKSİYONU’ ANADOLU TARİHİNE SİKKELER ÜZERİNDEN IŞIK TUTUYOR

Paşabahçe Mağazaları, sınırlı sayıda ürettiği dekoratif objelerden oluşan ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’ ile kültürel mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonunu sürdürüyor. Paşabahçe Mağazaları’nın ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 11’incisi ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ adıyla; çok kültürlü Anadolu tarihine, objektif birer tarih vesikası olan sikkeler üzerinden ışık tutuyor. ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’nun tanıtım gecesinde konuşan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman,“Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan Şişecam olarak, Paşabahçe Mağazalarımız aracılığıyla kültürel mirasımıza sahip çıkmaktan, bu mirasın geniş kitlelerce tanınmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnsanlık için dönüm noktalarından biri olan paranın Anadolu topraklarında doğuşundan başlayarak gelişimini yansıtan bu özel koleksiyon, bizim üstlendiğimiz misyonun önemini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Paşabahçe Mağazaları’nın ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’ kapsamında, sınırlı sayıda üretilen dekoratif kültür objelerinden oluşan koleksiyonlarının 11’incisi ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ İstanbul’da düzenlenen bir gecede tarih ve kültür meraklılarına tanıtıldı.
Dünyanın önde gelen cam üreticilerinden Şişecam’a bağlı Paşabahçe Mağazaları’nın bugüne kadar 10 ayrı başlıkta hazırladığı koleksiyonlara bir yenisi eklendi. Daha önce Anadolu Medeniyetleri, Osmanlı, Camda Mavi Beyaz, Mineli Camlar, Camda Sanatlı Yazı, Mozaik, 7, Aşure, İstanbul ve Kristalin Çiniler temalarıyla hazırlanan koleksiyonların sonuncusu ‘Konuşan Paralar, Sikkeler Koleksiyonu’ adını taşıyor. Paşabahçe ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonu’nun 11’incisini oluşturan yeni koleksiyonda, sınırlı sayıda üretilen toplam 20 eser yer alıyor. Son koleksiyonla birlikte ‘Tarih-Kültür–Cam Koleksiyonu’nda özel olarak tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen toplam eser sayısı 382’ye ulaşırken,  bunlardan 143 adedi limitini doldurduğu için artık üretilmiyor.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628334123139″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Baskın 2 - The Raid 2 (2014) İşaretliler: Kurban (2023) Histeri - The Children (2009) Umay: Cesaretin Varsa İçeri Gir (2023) Brimstone (2017) İlk Görüşte Aşk - Une Rencontre – Quantum Love (2014)

Leave a comment