RENEE ROSEN
PARK BULVARI’NDA YAZ

1965’te, kadınların özgürleşmesinin sembolü olan efsane dergi Cosmopolitan’ın ilk kadın yayın yönetmeni Helen Gurley Brown, kuralları yıkıp, kimsenin cüret edemeyeceği şeyleri söyleyerek hem batmakta olan bir dergiyi diriltti hem de erkek egemen yayıncılık dünyasında taşları yerinden oynattı. Helen’ın asistanı ve sağ kolu olan genç, bekâr Alice’in New York’ta kendine bir kariyer ve hayat çizme yolculuğu, romantik olduğu kadar ilham verici bir hikâye. Dönemin nostaljik esintileriyle bugünkü modern anlayışımızın kaynağına da ışık tutan, bir kadının isterse her şeyi başarabileceğinin altını çizen, sürükleyici bir roman.

Arka Kapak
Sene 1965 ve Cosmopolitan’ın kimselerden çekinmeyen yeni yayın yönetmeni Helen Gurley Brown, yasak konularda konuşmaları için kadınları yüreklendirerek batmakta olan bir dergiyi diriltti ve cüretiyle tüm Amerika’yı şoke etti.

New York, Alice Weiss gibi hayallerinin peşinden gitmek için küçük kasabasını terk eden bekâr kızlar için fırsatlarla dolu. Fotoğrafçı olmayı düşleyen Alice’in şansına o zamanlar batmak üzere olan Cosmopolitan dergisinin ilk kadın yayın yönetmeni Helen Gurley Brown için çalışmak gibi olağanüstü bir fırsat çıkıyor.
Umut ve çaresizlikle çıktığı yolda hiçbir şey Alice’i yeni hayatının sıra dışı sürprizlerine hazırlayamaz. Sex and the Single Girl gibi skandal yaratan bir kitabın yazarı olan kadın için çalışmayı reddeden editör ve yazarlar bir bir istifa ediyor. Gizli notlar, makale fikirleri, kapak tasarımları yanlış ellere geçiyor. Birileri, patronunu sabote etmek için Alice’i kullanmaya kalkıyor. Ama sadakatinden vazgeçmeyen Alice, Helen’a yardım etmekte kararlı. Dergide gerilim tırmanırken Alice, bir yandan New York’ta kendine bir hayat kurmaya çalışıyor. Lüks restoranlar, gösterişli partiler ve niyeti çok da iyi olmayan erkeklerle dolu göz alıcı yeni dünyasında hayallerini unutmamayı başarabilecek mi?
Neyse ki çok geçmeden Helen Gurley Brown’dan hayatının en önemli dersini öğreniyor: Bir kadın isterse her şeye sahip olabilir!

Yazar: Renee Rosen
İngilizceden Çeviren: Ayhan Semih Koç
Editör: Yeliz Üslü
Kapak Tasarım: Asmin Ayşe Gündoğdu
Türü: Roman

1. Baskı: Temmuz 2022
Sayfa: 400

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tüylü Arkadaşlar - Feather Friends (2019) Bir Hurdacının Hayatı - An Episode in The Life of an Iron Picker – Epizoda U Zivotu Beraca Zeljeza (2013) Kolpaçino: Bomba (2011) Devrimden Sonra  (2011) Çıldırmış Ayı - Cocaine Bear (2023)