Küçük bir kasaba, zombi istilasına uğrarsa kimi arar? “Norman’ı!”

Sinopsis:
Oscar adayı animasyon filmi “Coralin – Koralin ve Gizli Dünya”nın ardındaki şirketler Focus Features ve LAIKA’dan komedi gerilim filmi “ParaNorman” karşımızda. “Koralin ve Gizli Dünya”dan sonra “ParaNorman”, LAIKA’da 3D olarak yapılan ikinci stop-motion animasyon. Korkutucu bir şekilde komik ve büyüleyici şekilde duygusal olan bu neşeli ve ürkütücü hikâye, iki çarpıcı sanat biçimini bir araya getiriyor.

“ParaNorman”, Blithe Hollow kasabasında geçiyor. Blithe Hollow’lular, 300 yıl önce yaşanmış meşhur bir cadı avının yapılmış olduğu bir alanda, kasaba tarihini kazanarak gelirlerini elde etmektedir. 11 yaşındaki Norman Babcock (seslendiren “Let Me In – Kanıma Gir” ve “The Road – Yol” filmlerinin oyuncusu Kodi Smit-McPhee) günlerini, korku filmlerinin güzel yanlarının tadını çıkararak ve hayalet efsanelerini araştırarak geçirmektedir. Hatta Norman’ın sevgili büyükannesi (Elaine Stritch) gibi ölüleri görüp onlarla konuşabilmek gibi bir yeteneği vardır. Çoğu günler onların arkadaşlığını; telaşlı babası (Jeff Garlin), şaşkın annesi (Leslie Mann) ve son derece sığ ablası Courtney ile (Anna Kendrick) olmaya tercih eder. Orta okula giden Norman, zorba Alvin’den (Christopher Mintz-Plazze) mümkün mertebe kaçar, hassas Neil’a (Tucker Albrizzi) çok güvenir ve sürekli kendini metheden öğretmeni Bayan Henscher’ı (Alex Borstein) normale döndürmeye çalışır.

Norman’ın tuhaf amcası Prenderghast (John Goodman) beklenmedik bir şekilde Norman’la irtibat kurar ve ona yüzyıllardır var olan cadı lanetinin doğru olduğunu ve yakında gerçekleşeceğini, kasaba halkının bu lanetten zarar görmesini de bir tek Norman’ın önleyebileceğini söyler.The Judge – Yargıç (Bernard Hill) liderliğindeki 7 zombi mezarlarından ansızın kalkınca, Norman kendini Courtney, Alvin, Neil ve Neil’ın kaslı ağabeyi Mitch’in (Casey Affleck) de içinde bulunduğu, Şerif Hooper’ın (Tempestt Bledsoe) peşlerine düştüğü bir kovalamacada bulur. Daha da kötüsü kasaba halkı ayaklanmış ve silahlanmıştır.

Normal, paranormal aktivitelerinin öteki dünyanın sınırlarını zorladığını görünce, bir kahramanı kahraman yapan özellikleri – cesaret ve merhameti – gün yüzüne çıkar.

Focus Features’ın sunduğu bir LAIKA prodüksiyonu olan “ParaNorman”’ın oyuncu kadrosu şöyle: Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi, Anna Kendrick, Casey Affleck, Christopher Mintz-Plasse, Leslie Mann, Jeff Garlin, Elaine Stritch, Bernard Hill, Jodelle Ferland, Tempestt Bledsoe, Alex Borstein ve  John Goodman. Kostüm Tasarımcı Deborah Cook. Müzikler Jon Brion. Kurgucu Christopher Murrie, ACE. Yapım Tasarımcı Nelson Lowry. Görüntü Yönetmeni Tristan Oliver. Yapımcılar Arianne Sutner, Travis Knight. Yazan Chris Butler. Yönetmenler Sam Fell, Chris Butler. Bir Focus Features filmi.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631778151046″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yola Geldik: Komedi Mafya (2016) Pek Yakında (2014) Gölge Savaşçı - Shadow (2019) Ölümsüz - L’Immortel - 22 Bullets (2010) 5. Dalga - The 5th Wave (2016) Sinyal - The Signal (2014)

Leave a comment