Özgür Tuncer – Piyano Resitali
“Türk Bestecileri Solo Piyano Eserlerinden Seçmeler”

Özgür Tuncer – Piyano Resitali, sevenleri tarafından ayakta alkışlandı
Konser faliyetlerini aralıksız sürdüren Özgür Tuncer, yurtiçi ve yurtdışı konserlerinin ardından geçtiğimiz günlerde İstanbul da Akbank Sanat’ta verdiği muhteşem konserde bir kez daha sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşadı. Türk Bestecileri Solo Piyano Eserlerinden seçmelerin yer aldığı koserde sanatçı Estergon Kalesi, Zeybek Havası ve Horon başta olmak üzere yaklaşık ondört eseri seslendirdiği piyano resitali, sevenleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Özgür Tuncer’in piyano resitali konser akış programı;
Program
Ekrem Zeki Ün…… Eski Konakta     (Piyano İçin Parçalar, 1960)
Cemal Reşit Rey…..Estergon Kalesi
Halay            (On Halk Türküsü, 1967)
İlhan Baran………İmge
Horon
Oyun Havası      (Siyah ve Beyaz, 1975)
Muammer Sun……..Gezinci          (Yurt Renkleri, 1.Defter, 1954)
Bülent Tarcan……Halay            (On Türk Piyano Parçası, 1968)
Efe              (Piyano Süiti, 1956)
Ulvi Cemal Erkin…Küçük Çoban
Zeybek havası    (Duyuşlar, 1937)
Necil Kazım Akses..III, VIII        (On Piyano Parçası, 1964)
Ahmet Adnan Saygun.IV, IX           (Aksak Tartılar Üzerine On iki Prelüd,1967)

———–ARA———–

Ulvi Cemal Erkin….I, III,          (Piyano İçin Altı Prelüd, 1965)
İlhan Usmanbaş……I, V, VI         (Altı Prelüd, 1945)
Mehmet Nemutlu……Çatışkılar
Oyunu            (1994)
HAsan Uçarsu……..Batık Kent       (Dört Antik Kentin Öyküsü,1995)
(Aperlai)
Meliha Doğuduyal….Yollanmamış
Mektup-I         (Yollanmamış Mektuplar, 2000)
Özkan Manav………Bölüm 3          (2001)

BİYOGRAFİ
Özgür  TUNCER İstanbul’da doğdu. Piyano çalışmalarına Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda  Prof. Metin Öğüt ile başladı. Aynı konservatuvarın lisans kısmından bölüm birinciliği ile mezun olduktan sonra, Yüksek Lisans (master) çalışmalarını yine Prof. Metin Öğüt ile devam ederek, tez çalışmalarını Prof. Filiz Ali, Sanatta Yeterlik (Doktora) çalışmalarını da Prof. Hülya Tarcan ile tamamladı.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalında Öğretim üyeliği’nin yanı sıra konser faaliyetlerini de aralıksız sürdüren sanatçı, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Afyon ve yurtdışında birçok konserler vermiş, çeşitli radyo ve tv programlarında yer almıştır. Bunlardan bazıları;  İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası,Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak ve 3. Cemal Resit Rey Uluslararası Piyano Festivali’nde, 4. Uluslararası Eskişehir Festivali’nde, 1.İzmir Uluslararası Piyano Festivali’nde, 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde, 3. Afyon Klasik Müzik Festivali’nde, Kadıköy Süreyya Operası, İzmir Sanat ve Akbank Sanat’da verdiği solo resitallerdir.

Ayrıca  Sicilya (Palermo)’da “Conferenza Musicale Mediterranea” organizasyonunun düzenlediği yarışmaya katılmış ve jüri tarafından seçilerek Sicilya’da konser verme hakkını elde etmiş ve compact disc doldurmuştur. Dünya’nın en prestijli yarışması olan Belçika “Uluslararası Kraliçe Elizabeth Piyano Yarışması”nda Türkiye’yi temsil eden sanatçı, Fransa (Marsilya)’da da Akdeniz ülkeleri organizasyonu çerçevesinde Fransız ve Türk bestecilerden oluşan bir resital vermiştir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde 12.Uluslararası Eskişehir Festivali’nin açılışını yapan Özgür Tuncer 2009 yılında da “Cumhuriyetimizden Günümüze Türk Bestecilerinden Esintiler” adlı bir proje kapsamında solo piyano için yazılmış pek çok eserin incelenip belgesel nitelik taşıyan bir konser programı şeklinde ilk kez seslendirilişini MSGSÜ Oditoryumunda gerçekleştirmiştir.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları - Fantastic Beasts: The Secrts of Dumbledore (2022) Tell Me How I Die - Ölümcül Deney: DeJaVu (2017) Kervan 1915 (2017) Yüz - Mug (2018) Süperstar - Superstar (2013) Tanrıdan Gelen - Revelator (2018)

Leave a comment