ÖZGÜR ADAMLAR

Yönetmenliğini Ismail Ferroukhi’nin yaptığı Özgür Adamlar,  Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan Müslüman göçmenlerin Yahudilere yardım ederek direnişe katılmalarını anlatıldığı dikkat çekici bir gerçek yaşam öyküsü.

Film başrolünde son zamanlarda yer aldığı filmlerle ünü arttan Cezayir asıllı Fransız oyuncu Tahar Rahim yer alıyor. Rahim, 2009 yılınının En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı da olan bol ödüllü film Une Prophete deki rolüyle beğeni toplamıştı. Jean-Jacques Annaud’ın Black Gold ve Channing Tatum’um ileThe Eagle filmlerinde yer almıştır.

Filmde Rahim’e Michael Lonsdale (München,Ronin, Goya’s Ghost)Mahmoud Shalaby, Lubna Azabal eşlik ediyor. II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin barbarca zulümünün hüküm sürdüğü Paris’te, göçmen Younes yaşamını sürdürmek için kaçakçılık yapmaktadır. Polislerin onu yakalaması üzerine, genç adam etrafta olup bitenleri anlatmak üzere muhbirlik yapmak için polisle anlaşır. Başta kolay görünen bu görev gün geçtikçe Younnes’e ağır gelir. Kurulan dostluklar ve günahsız insanların zarar göremesine göz yumamayan Younes sonunda bir özgürlük savunucusuna dönüşür. Artık o da diğerleri gibi acının pençesinde yaşam alanı bulmak için savaşmaktadır.

Fragman için: http://youtu.be/MDKLL68djaQ

BU CUMA SİNEMALARDA

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ekip: Siberay - Güneş Fırtınası (2024) Carol (2016) Doğmamış / The Unborn (2009) Garez - The Grudge (2020) Ateşteki Kağıtlar (2013)  (2014)

Leave a comment