Bu yıl Elazığ’da 3.sü düzenlenen Çayda Çıra Film Festivali tüm hızıyla sürüyor. Ünlü oyuncuların ve ulusal basının katılımıyla devam eden festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra birbirinden önemli etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Festivalde toplam gösterilecek olan 14 filmi dönüşümlü olarak sinema severlerin gösterimine sunan festival, misafirleri her gün bir ilçeye kültür gezisiyle de ağırlıyor. Geçtiğimiz yıl gibi bu yılda Elazığ E tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlarla oyuncuları bir araya getiren festival organizasyonu daha sonra onları oyuncularla bir söyleşide buluşturdu. Söyleşi sırasında yoğun bir ilgiyle karşılanan oyunculara sorulan en ilginç soru ‘ Siz buradasınız ama, Kurtlar Vadisi ekibi nerde. Onlar Elazığlı’lar ama buraya neden gelmediler?’ idi.

Atıl İnaç’ın yönettiği ve yabancı film festivallerinde önemli ödüller alan “Büyük Oyun”un başrol oyuncusu üç kardeş Serdal, Serkan ve Suzan Genç, film gösteriminden önce yaptıkları söyleşinin ardından Elazığ E tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki mahkumlarla birlikte filmi izlediler. Gösterim sonrası mahkumlar konuklarını kendi yaptıkları el emeği, saat, küçük bir sandık, minyatür bağlama ve tespih hediye ettiler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Eş Ruhumun Eş Zamanı (2012) Tehlikeli Yürüyüş - The Walk (2015) Kuralsızlar - Beomjoidosi 2 - The Roundup (2023) Jack Ryan: Gölge Ajan - Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) Başımın Belası - Tumbledown (2016) Herkül: Özgürlük Savaşçısı - Hercules (2014)

Leave a comment