ÖYKÜ GÜRMAN,YENİ ALBÜMÜ “BİR BAŞKA”NIN İLK KONSERİ İLE
ISTANBUL LIVE SAHNESİNDE!

Son yılların en güçlü kadın vokallerinden Öykü Gürman’ın büyük bir özenle hazırlanan “Bir Başka” adlı yeni albümünün lansman konseri; 15 Aralık 2011, Perşembe akşamı Istanbul Live’da gerçekleşecek!

Zengin bir sahne repertuarına sahip olan Öykü Gürman, uzun zamandan sonra vereceği bu ilk konserde; yeni albümde yer alan, kendi yazdığı şarkıları ilk kez seslendirecek. Gürman konserde ayrıca; herkesin dinlemekten zevk aldığı cover parçalara da yer verecek. Yorumladığı her şarkıya başka bir lezzet katan Öykü Gürman; yeni albümü “Bir Başka”nın lansman konserinde, 15 Aralık 2011, Perşembe akşamı Istanbul Live’da muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

Söz yazarı ve besteci kimliğini ön plana çıkaran Öykü Gürman’ın 11 şarkıdan oluşan Pasaj Müzik etiketli yeni albümü “Bir Başka”; hem Batı müziğinden hem de alaturkadan tınılar taşıyor. Akustik olarak kaydedilen, sentetik seslerin kullanılmadığı “Bir Başka”da yer alan şarkılar, Öykü Gürman’ın vokal performans gücünü ve başarısını da gözler önüne seriyor. Genç sanatçı ayrıca; yalnızlığının üretimine büyük katkısı olduğunu belirtiyor.

Öykü Gürman, Yunanlı besteci Tasos Panagis’in iki şarkısına söz yazarken, beş şarkının bestesini, altı şarkının sözlerini yazdı. Apostolos Kaldara, Eftihia Papagiannopoulou gibi Yunanlı bestecilerin şarkıları haricinde Sementa, Murat Hasarı ve Fikret Şeneş’in şarkılarını da yorumlandığı albümün özel sürprizi; ünlü Türk sanat müziği bestecisi Suat Sayın’ın unutulmaz şarkısı “Yalan Gözlerin” oldu. Beş farklı kayıt stüdyosunda, 18 ayda hazırlanan albümün; müzik direktörlüğünü deneyimli müzik adamı Nurkan Renda, miksajını Ender Akay mastering çalışmasını ise Çağlar Türkmen üstlendi.

Deep Purple, Jethro Tull, Macy Gray, Slayer, Spyro Gyra, Nancy Sinatra, Gloria Gaynor, Page&Plant (Led Zeppelin), Ben Harper&the Innocent Criminals gibi dünyaca ünlü yüzlerce sanatçıyı ülkemize getiren, 1995’ten bu yana Uluslararası Eskişehir Festivali’nin organizasyonunu üstlenen Major Müzik Organizasyon – Eyüp İblağ’ın program yönetimini devraldığı Istanbul Live; yeni sezonda sadece iyi müzik yapan isimlere yer verme politikasıyla yola çıktı.

İstiklal Caddesi Ağa Camii’nin sokağında bulunan Istanbul Live’da gerçekleşen konserlerin kapı açılış saati 21:00. Konser biletleri Biletix’ten ve Istanbul Live’dan temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Albüm (2016) Percy Jackson & Olimposlular: Şimşek Hırsızı   - Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010) Aşk Vizesi - We’ll Never Have Paris (2015) Gençlik - Youth (2016) 44. Çocuk - Child 44 (2015) Napolyon - Napoleon (2023)

Leave a comment