Beyoğlu Belediyesi, Yeşilçam Haftası kapsamında, Reza Hemmatirad’in ‘Osman Sınav Portreleri’ fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.
Sergi, 22 Mart – 12 Nisan 2011 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galeri’sinde ziyaret edilebilinir.

Sinema’nın için de olmak, sinemacı olmak ve beyaz perdeye hayret verici ve sözü olan bir şeyler taşımak, DELİ YÜREK ister.
İnsan’ın halkına ve yöresine sahip çıkması, siyasete karışmaması, ama gerekeni de temiz kalmakla birlikte söylemesi, bırakın babalığı, SÜPER BABA olmayı gerektirir.
Atılan bütün çamurlara rağmen, ayakta durup ve istifini bozmaması, gece gündüz setlerde çalışması ve kalan zamanı de okumak ve yazmakla geçirmesi gerçekten güç ister.
Bu güç olmadan, KAPILARI AÇMAK mümkün olamaz.
Helal kazandıran ve hak yememeye çalışan bir EKMEK TEKNESİ kurmak ve KURTLAR VADİSİ’NDE PARS olmak fedakârlık ister.
Birçok genç’in elinden tutan ve onlara sinema aşkı aşılayan, Anadolu’yu SAKARYA FIRAT gören ve hep enerjisiyle adeta DOLUDİZGİN YILLAR’ını yaşayan, ailesindeki her ferdin HAYAT BAĞLARI olmayı bunca yoğunluğa rağmen başara bilen biri olmak.
Yaşamın her gününü HÜNKÂRIN BİR GÜNÜ gibi bakan ve KÜÇÜK DÜNYA lakabını bu dünyaya veren çok değerli bir baba, usta ve dosttur OSMAN SINAV…
Bu değerli üstadın setteki portrelerini en küçük öğrencilerinden ve ondan hayat mücadele dersi alıp ve almaya hevesle devam eden biri olarak, herkesle paylaşmak istedim.
Ona teşekkür etmem mümkün olmaz, ancak belki bu vesile ile bir nebze de olsa kendisine olan sevgi ve saygımı ifade etmiş olurum.
Beyoğlu sanat galerisi de OSMAN SINAV’IN “setteki portrelerine” ev sahipliği yapacak diye bana minnet etmiştir…

Reza HEMMATİRAD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Annelerimiz - Nuestras Madres (2020) Shazam! 6 Güç - Shazam! (2019) Son 5 Yıl - The Last Five Years (2015) Dhoom 3 (2014) Polis - Polisse (2012)

Leave a comment