OSMAN PAMUKOĞLU’NUN KALEMİNDEN
TÜRK SAVAŞ TARİHİNİN EN ACIKLI HİKÂYESİ:
SARIKAMIŞ
RAFLARDA!

Uçsuz bucaksız bir kar denizinde, ölümün soğuk nefesi ensede… Türk savaş tarihine Enver Paşa imzasıyla atılmış kara bir leke: Sarıkamış Harekâtı… Emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun, İnkılâp Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı Sarıkamış’ı okurken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız!

Başarılı asker kimliğinin yanı sıra savaş stratejisi, Cumhuriyet dönemi gibi konuları ele aldığı, çok satan kitaplarıyla tanınan Osman Pamukoğlu’nun yeni kitabı Sarıkamış, İnkılap Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Sarıkamış, Türk savaş tarihinin en acıklı hikâyesini, emekli tümgeneral Pamukoğlu’nun kaleminden aktarıyor.

Sıfırın altında 25 derecelere kadar düşen dondurucu bir soğuk, ince kaputlar, yazlık çarıklar ve bir kuru ekmeğe muhtaç açlık… Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu tarafından Rus İmparatorluğu’na karşı başlatılan ve büyük bir başarısızlıkla sonuçlanan Sarıkamış Harekâtı, üzerinden geçen yüzyıla rağmen her hatırlanışta kan donduruyor. Osman Pamukoğlu, hırslarına yenik düşen Enver Paşa’nın tüm yanlış hesaplarını anlattığı yeni kitabı Sarıkamış’ta, amansız doğa koşullarını destansı bir dille aktarıyor. Asıl galibin kara kış olduğu bu harekâtta, Türk Ordusu, Hafız Hakkı Paşa’nın da Fransa Kralı I. François’ten alıntıladığı gibi, “Onurundan başka her şeyi yitiriyor.”

Osman Pamukoğlu’nun yeni kitabı Sarıkamış, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Julia’nın Gözleri - Los Ojos de Julia - Julia’s Eyes (2011) Canavar - Beast (2018) Vice (2015) Gizemli Ada Mençuna (2023) Rüzgarın Oğlu - Race (2016) Cehennem Melekleri 4 - The Expendables 4 (2023)