“Keşke Bir Kez Olsun Öpüşsek, Herkes Gibi Gökyüzünün Altında”
ÖRÜMCEK KADININ ÖPÜCÜĞÜ TiyatroHal’de!!

“Hapsolmuş bir devrimci ile yanlış bedene hapsolmuş bir kadının, bir film ve birbirlerinden başka paylaşacak şeyleri yoktu…”
Manuel Puig dünyaca ünlü eseri Örümcek Kadının Öpücüğü 2013-14 Sezonunda TiyatroHal’de sanatseverlerle buluşuyor. Sezona geçen hafta merhaba diyen Örümcek Kadının Öpücüğü 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi saat 20:30 da Mecidiyeköy TiyatroHal’de!

Geçtiğimiz sezon, Sidikli Kasabası Müzikali ve Albert Camus’un Adiller (Doğrular) adlı eserini sahneleyen Oğuz Utku Güneş’in tiyatro edebiyatında devrim üçlemesinin son ayağı olan Örümcek Kadının Öpücüğü sezon boyunca Mecidiyeköy SahneHal’de izlenebilecek.
Manuel Puig ve DeWitt Bodeen’in eserlerinden uyarlanan Örümcek Kadının Öpücüğü’nde Göktay Tosun, Çağdaş Tekin, Melina Özprodomos, Ayşegül Bahtiyaroğlu, Oğuz Utku Güneş ve Müdür Lewgoy’in sesine hayat veren Selçuk Yöntem rol alıyor.
Oyunun, Yönetmen, Proje tasarım ve Uyarlaması Oğuz Utku Güneş, Yönetmen Yardımcılığı Destan Batmaz, Işık Tasarımı Ayşe Ayter ve Kostüm Tasarımı Katina Özprodomos tarafından gerçekleştirildi.
Kasvetli bir hapishane hücresi ile Hollywood filmlerinin ışıltılı dünyasını bir araya getiren oyun, birbirine zıt iki mahkum Molina ve Valentin arasında geçiyor. Roman, oyun ve film senaryosundan uyarlanan eserde 1942 yapımı gerilim filmi Kedi İnsanlar’da sahnede can buluyor.
Selçuk Yöntem’in Müdür Lewgoy rolünde sesiyle yer aldığı Örümcek Kadının Öpücüğü ilk kez “play with in a play” tekniğine uyarlanıyor.
Örümcek Kadının Öpücüğü 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi saat 20:30 da Mecidiyeköy TiyatroHal’de!
“Yaşamın çok güç olduğu Arjantin varoşlarında büyüdüm. Kadınların küçümsendiği, erkekliğin yüceltildiği , maçoluğun meziyetten sayıldığı , iktidar ve gücün prestij olduğu bir dönemde . Bir erkeğin sahip olabileceği en kötü özelliğin hassasiyet ve nezaket olduğu bir kültürde…

Çocukluğumda hep Amerikan filmlerine ilgi duydum, çünkü Arjantin filmleri korkutucu Arjantin gerçekleriyle bezeliydi. Annemle haftada dört kez sinemaya gider, fantezi dolu müzikaller ve romanslarda kaçışı bulurduk.
Gerçek filmlerdeki gibi güzel olmalıydı, dışarıdaki gibi güç değil… Ya da gerçeklik denilen şey kötü sınıf bir filmin içinde hapis olmaktı”

Manuel Puig

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Prensesin Uykusu (2010) Aşk Bilmecesi - Chinese Puzzle (2014) Sultan (2016) Sonsuzluk Teorisi - The Man Who Knew Infinity (2016) Çaylaklar Çetesi - Quien Mato a Bambi? (2014) 5. Dalga - The 5th Wave (2016)

Leave a comment